Eilen kävin Nooran ja Iineksen kanssa vähän tokoilemassa Lily´sissä. Ramo pääsi ekana hommiin. Tyttö teki hienosti töitä, vaikka paikalla oli N&I:n lisäksi kolme muuta koirakkoa. Tehtiin perusasentoja, askelia siitä, vähän seuraamista, ”paikkamakuuta”, edessä istumista, maahanmenoja ja leikkimistä. Kaikki meni aikas hyvin :-) Lilin kanssa merkkiä, täyskäännös + seis, parin askeleen seuraamisia. Myös hyppy + istu. Tässä Lili taas kieppasi peppunsa niin yli ympäri, että istu vinossa ja hyppäsi vähän vinoon mun eteen. Saatiin pari onnistunutta kuitenkin. Ja sitten paikkamakuu, joka oli ihan kökkö. Mun oma vika, kun en osannut tehdä tarpeeksi helppoa uudessa paikassa, jossa paljon häiriötä. Menin tyhmänä heti piiloon, L nousi varmaan noin minuutin kohdalla. Noora sanoi, että L oli aika levoton. Blaa blaa, no tein lopuksi sitten ihan helppoja.

Mitä opimme tästä treenistä? Treenit oikeesti kannattaa suunnitella etukäteen. Ramon kanssa nyt sujui vielä ihan jees, mutta Lilin kanssa meni ihan plörinäksi kun en ollut miettinyt juttuja etukäteen.

Tänään menikin sitten ehkä enkka-aika koiratouhuissa. Lähdettiin Ramon kanssa puoli ysiltä hakutreeneihin, meijän ekat viralliset. Ramolle tietty helppo ja lyhyt treeni, kaksi maalimiestä ihan kunnolla piilossa. Kun otin Ramon autosta, se oli ihan vakuuttunut, että oltiin menossa jäljelle. Nokka maassa meni autolta treenipaikalle ihan intopiukassa.

Mentiin tuulen alta ideana, että R saa ilmavainun ja reagoi siihen. Ekalla ukolla reagoi hyvin hajuun ja lähti seuraamaan sitä, nokka vähän maassa välillä tosin, mutta ei ihan tajunnut, että mitä piti tehdä. Löysin ukon kuitenkin ja meni rohkeesti hakemaan possunkielen palasensa. Lelu ei kuitenkaan juurikaan kiinnostanut, neidillä oli kiire jatkaa matkaa. Toisella ukolla R sai hajun ja lähti reippaasti seuraamaan sitä ja meni perille asti. Tajusi heti hajusta mun mielestä, että mistä oli kyse. Namit maistui hyvin mutta lelu ei tässäkään oikeen kiinnostanut.

Treenien lopuksi R sai moikata Pauliina Urho-riiseniä. Tässä mulla taustalla se, että kun Jouni ja Jalo (1,5 vee malikkauros) kävivät meillä tällä viikolla yhtenä iltana, R piti Jaloa vähän pelottavana. Niin ja Lilihän ei sietänyt Jaloa lainkaan; se ihan tosissaan ärisi Jalolle ja meinasi oikeesti tulla kunnon härdelli, mutta pistettiin Lili sitten keittiöön portin taakse. Sieltä se katseli ällöten Jaloa ja ärähti joka kerta kun Jalo vähän liikahti. Ramona arkaili Jaloa, tuli mun viereen sohvalle haukkumaan ja kyhjötti mun jaloissa. Lilin touhut oli ihan ennenkuulumatonta, mutta ei meillä ole pitkään aikaa käynytkään muuta kuin tosi tuttuja koiravieraita. Ja muutenkin kavereita tavataan pääasiassa ulkona ja vapaana. Oma koti oli näköjään liikaa sitten ja egoileva Jalo ei alistunut tarpeeksi.

No mutta siis Urhon tapaaminen meni ihan OK. Urho oli kiinni koko ajan, aluksi R vähän seivisteli ja vähän arkaili, mutta sitten jo pari kertaa kutsui leikkiin ja ärähti Urholle, joka yritti ottaa sen keppiä. Ei päästetty niitä kuitenkaan leikkimään, koska Urkki on niin iso ja leikkii aika rajusti.

Treeneistä ajettiin kotiin ja haettiin Simo ja Lili lenkille Histaan. Lili käyttäytyi tosi kettumaisesti ja oli sitten osa lenkistä kiinni. Korvat katosi heti, kun se pääsi irti ja meillä meni pariin kertaan ihan tosissaan hermot. L kurikuurille nyt ihan kunnolla, ärsyttää tommonen pomottaminen ja vammailu.

Lilillä lähtee nyt sitten karva. Nypin ja kampailin siltä tänään karvaa irti tuppotolkulla. L vaan ei oikein välitä siitä, että häntä nypitään.