Tänään päivälenkillä koettiin jotain erikoista ja mukavaa: aurinko pilkahteli pilvien välistä! Ainakaan pariin viikkoon ei täällä aurinko ole näyttäytynyt, joten oli kyllä ihanaa saada vähän valoa.

Tokoilut Purinalla illalla. Liltsu ensin. Laitoin Lilin suoraan paikkamakuuseen, mikä oli virhe, koska neiti oli niin täpinöissään. Jäi hyvin ja menin piiloon, mutta kun kurkkasin 20 s:n päästä, se oli noussut istumaan. Toruin ja palasin sen luo uudestaan. Jätin uudestaan makuuseen, menin piiloon. Olin piilossa ainakin minuutin, L makasi pää maassa, kun tulin piilosta ja näytti rauhalliselta. Hyvä! Sitten otettiin Pirjon ja Inan kanssa kimppamakuu. En kävellyt suoraan piiloon, vaan menin ensin aloetäisyydelle, johon Pirjo jäi, ja sitten menin piiloon, jossa olin noin minuutin. Sitten minuutiksi vielä Pirjon viereen. Tosi hyvin meni, L oli ollut ihan rauhallinen, kun olin piilossa.

Sitten otettiin edestä perusasentoon siirtymistä ja askeleita. Täyskäännöksiä paikallaan, joita ei juuri olekaan otettu. Autoin namilla alkuun, hyvin meni. Taaksepäin askeleet meni hyvin. Eteen askelissa 2 ja 3 askelta on hankalimmat, L jää helposti vähän liian eteen. Sivuaskelia ei nyt tehty.

Hyppy + istu, joka meni tosi hyvin. Ei tarvinnut takaisin päin tullessa juuri apua, vaan tuli eteen hienosti. Tuppasi kerran, pari haukahtamaan pois päin hypätessään. Sitten otettiin noutoa (650 g:n pk-kapula). Ekaksi otin vaan askeleen etäisyydeltä oikeaan asentoon tulemista. L tuli tosi innolla ja tiiviisti eteen, hienoa! Sitten pari siten, että jätin Lilin kapula suussa odottamaan ja kutsuin siitä. Hyvin menivät nämäkin, L toi vauhdilla. Kokonainen noutoliike, joka oli tosi hyvä tämäkin. Ihan aavistuksen oli paluuvauhti hitaampi, mutta selvästi laukalla palautuskin. Sitten ehkä puolimetrisen esteen yli noutoa, meni törkeen hyvin. L ei varmaan koskaan ole noutanut noin vauhdilla ja innokaasti, ja vieläpä luovutusasentokin oli melkeinpä täydellisen tiivis. UPEETA! Sitten otettiin vielä metallinouto esteen yli, eipä mitään ongelmaa tässäkään. Hienoa, Lili!

Pari liikkeestä maahan, juoksusta myös, oikein hyvät. Ruutua. Jätin Lilin paikkaistumiseen siksi aikaa, kun laitoin törpöt. L oli aivan intona, tiesi heti, mistä kyse. En laittanut ekalla alustaa, L lähti todella innolla (yksi lähtöhaukahdus, ei hyvä) ruutuun ja juoksi ihan oikeaan kohtaan. Vähän haki katseella alustaa, mutta pysähtyi ruutuun, vähän liikaa oikealle musta katsottuna kuitenkin. Sitten otettiin pari alustan kanssa. Ekalla näistä Lili meni ihan täysillä alustalle, jarrutus meni vähän yli ja käväisi varmaan ruudun takaosasta yli, mutta palasi hyvin oikeaan paikkaan. Toka oli rauhallisempi. Sitten tehtiin yksi vielä ilman alustaa, tämäkin oikein hyvä. Jippii!!

Sitten vielä luoksetulon pysäytystä seisomaan. Tein osaksi tolpan kierämisen kautta, osaksi luokse kutsumalla. Aika hyvin menivät nämäkin. Yhden kerran L aavisti tolpan kiertämisen jälkeen seisomisen. Lopuksi otettiin vauhtiluoksetulo. Leikittiin treenin aikana melko paljon, narupallolla riekuttiin ja L oli aivan intona tästä. Nosti kuitenkin koiraa aika lailla eli ääntä tuli treenin aikana normaalia enemmän. Saikku varmaan näkyy tässä, eli tekohaluja on kertynyt kovasti. Täytyy kuitenkin tollaisessa tilanteessa käyttää namipalkkaa välissä rauhoittamaan, jotta ei nouse liikaa.

Sitten Ramona. Ekaksi kontaktia ja "seuraamista", vähän myös perusasentoja. Ulkona tuppaa vielä perusasennosta toiseen siirryttäessä kieppaamaan peppua ulospäin. Kontaktitreenissä mentiin kerran ihan Pirjon ja Jaden läheltä ohi, hyvin meni. Sitten maahanmenoja ja istumista. Seisomista pariin otteeseen myös. Pari ruutuun lähetystä, ruudussa odotti ruokapurkki. Kovaa meni penska :-) Esineen tuomista, otin tähän oikean luovutuspaikan ja kutakuinkin oikean asennon eli istuin penkillä ja R toi lelun mun jalkojen väliin. Aluksi tartti pari kannustuskertaa mutta sen jälkeen haki jo hienosti itse melkeinpä oikeaan asentoon. Sitten otettiin vielä kepit pariin otteeseen ja putki, kerran yhdessä ja pari kertaa R meni taas oma-aloitteisesti... Lopuksi vauhdikas luoksetulo ja isot riekkumiset. Ja tietysti leikittiin taas useaan otteeseen treenien välissä.

Lili oli tänään noin yleisesti ottaen ihan hepuloissaan - alkaa energiaa olla ihan liikaa, kun ei tikkien vuoksi ole juuri juoksemaan päässyt. Leikki Raran kanssa ekaa kertaa kunnolla sitten tikkien laiton. Hepuloi pariin otteeseen kotona ja sitten tottistelun jälkeen iltalenkillä se sai totaaliset pentuhepulit: riuhtoi remmiä ja hyppi ja haukkui taukoamatta. Mä en voinut muuta kuin nauraa. Saa nähä, miten kiekoilla se käy pe, kun pääsee vapaana juoksemaan.