Lauantaina käytiin Lahdessa tapaamassa Shepmate's koiria. Tosi hyvä vaikutelma tuli sekä Fedistä että jälkeläisistään. Toivotaan nyt, että kaikki menee kohdilleen ;-)

Vähän myös treenattiin siinä sivussa. Seuraamista ja liikkeestä istumista ja maahanmenoa. Seuraamisessa L taas vähän poikitti. Hansu neuvoi palkkaamaan "vasemmalta".  Maahanmenosta puhuttiin; se ei ole Lilillä mikään nopea, mutta tuskin siitä mitään "lakoamista" ikinä saa. Joten turha hinkata liikaa. Ihan ok se kuitenkin on. Istuminen hyvä.

Luoksetulon pysäytystä. Heitin tennaria ja sitten harhautusheiton, jolloin L pysähtyi. Hyvältä vaikutti eli pallolla varmaan saa melko hyvän pysäytyksen. Täytyy nyt kehittää sanat luoksetulolle ja pysäytykselle.

Sunnuntaina esine-etsintä ja tottista... Esine-etsintää ei ollut tehty pariin kuukauteen. Tosi hyvin meni. L oli tasa aivan intona menossa metsään. Taisi heti arvata, mistä on kyse. Piippasi jonkin verran, kun puin sille valjaita. Ruutu oli vahingossa melkeinpä täysmittainen eli 50 m syvä. Ei ollut tarkoitus tehdä niin syvää, mutta niin siinä nyt vaan kävi. Kapeni hieman takalinjaa kohden, takalinjalla leveys oli varmaan 10 m ja etulinjalla 15 m. Laitoin kaksi esinettä, joista haetutin vaan toisen. Toinen melkein takalinjalla keskellä ja toinen myös keskellä, mutta varmaan 6-7 metriä lähempänä.

L irtosi tosi hyvin, mutta jäi sitten n. 30 m:iin pyörimään. Kävi vasemmalla ruudun ulkopuolella, mutta palasi nopeasti takaisin. En kutsunut sitä kertaakaan takaisin uutta lähetystä varten. En ottanut aikaa, mutta muutaman minuutin kesti etsiminen. L toi löytämänsä esineen mulle vauhdilla perille asti ja palkkasin rasianamilla. En haetuttanut enää toista - jota en sitten itse enää löytänyt eli sinne jäi.

Tottista. Seuraamista, joka meni paljon paremmin kuin Lahdessa. Käännöksiä, jotka aika hyviä. Luoksetulon pysäytystä pallolla, meni hyvin. Jotakin muutakin, mutta ei muista.

Leena