Treeneissä oli paikalla vain kolme koiraa, joten aika sopivasti häiriötä. Hevosen kikkareita oli jotenkin tavallista enemmän, joten tuotakin häiriötä saatiin kunnolla ;-)

Tehtiin ihan perusjuttuja. Otettiin paikkamakuuta yksin ja yhden kerran ryhmässä. Meni oikeestaan tosi hyvin. L jaksoi keskittyä muhun aika hienosti. Otin itseksemme paikkamakuita varmaan n. neljä kertaa; yhdellä kerralla L nousi, kun Miki-aussieta kutsuttiin iloisesti luokse ja Miki ponkaisi vauhdilla kentän poikki Lilin editse. Toinen samanlainen heti perään; olin parin metrin päässä kasvot Liliin päin eli helpotin ja L pysyi hienosti. Ryhmäpaikkamakuu meni hienosti. L piti muuten tosi hyvin kontaktin paitsi silloin, kun Mikin ohjaaja käveli ulos ja tuli sisään. Pysyi hienosti maassa, vaikka muut koirat vapautettiin.

Liikkeestä seisomaan jääminen alkaa sujua! Otin yhden nami/käsiavun ekalla kerralla ja sen jälkeen ilman apuja ja hienosti meni. L pysähtyy jo aika vauhdilla. Tein sekä vierestä jättämisiä että siten, että kävelin itse takaperin ja L tuli mua kohti ja annoin käskyn. Jälkimmäiset on hitaampia, mutta nopeutta on niihinkin tullut.

Maahanmenoja. Pyrin tekemään helppoja ja palkkaamaan nopsasti. Suht hyviä ja nopeita.

Luoksetuloja. Otin vauhtiluoksetuloja pari patukkapalkalla ja pari pallopalkalla. L tuli vauhdilla ja iloisesti, erityisesti pallopalkka tuntuu olevan kiva. L toi pallon hienosti, vaikka olis varmaan tehnyt mieli lähtee esittelemään ihanaa palloa muille treenaajille ;-) Pallopalkan tein niin, että heitin pallon oikealla kädellä maata pitkin selkäni taakse eli Lili joutui poiketa suorasta juoksulinjasta vain vähän. Täytyy muistaa välillä heittää vasurillakin... Otin erikseen ihan parin metrin etäisyydeltä eteentuloja, ja nekin menivät hyvin. L tuli innolla ja iloisesti ja oikeaan kohtaan.

Perusasennon viilaamista ja paikalla käännöksiä. Palkkasin pitkästä kontaktista, aika hyvin meni. Välillä Sivu-käsky ei toiminut, mikä johtunee siitä, että näitä ei olla hetkeen treenattu. Pitää myös koittaa namiapua vähentää. Kunnon perusasentoon tuleminen on Lilille vielä hankalaa, kun se tulee etuviistosta tms. "vaikeammasta" suunnasta.

Kaukoja. Ei oikein onnannut tänään. Istumaan nouseminen oli tosi vaikeeta. Olis täytynyt tehdä helppoja namiavulla, mutta itsepintaisesti yritin vaan etäisyydellä. Hölmö ohjaaja. Täytyy näitä tehdä himassa enemmän ja saada sitä kautta varmuutta koiralle. L ei istu-käskyn saadessaan oikein tehnyt mitään, nytkähti vähän ja inahti eli oli ihan epävarma, että mitä piti tehdä. Ohjaaja, katso peiliin :-0

Pari vähän pitempää seuraamista ja pallopalkka. Ihan OK, kontakti olisi voinut olla vähän tiiviimpi.

Leena