Lenkillä Uusiksessa masentavassa vesisateessa. Syksyn parhaita puolia. Olin ite jotenkin muutenkin ihan väsähtänyt ja sitten vielä toi keli. Hohhoijaa. Ärsytyksen ärsytys: vastaan tuli jossakin vaiheessa nainen shelttinsä kanssa, otettiin molemmat koirat kiinni. L aloitti puhisemaan ja Ramona yhtyi joukkoon. Voi raivo. Todettiin, että parempi tehdä nyt enimmäkseen erikseen lenkkejä, jottei R ota tosta mitään tapaa. Eihän Lili ole ennen tuollaista harrastanut, viime aikoina tuo vahtiminen on vaan nostanut päätään selvästi aiempaa enemmän. Jotenkin L tuntuu vahtivan enemmän kun ollaan koko porukalla liikkeell. En halua, että R oppii tommosen ihastuttavan asian eli toisille koirille haukkumisen eli yhteislenkit nyt vähemmälle. Tylsää mutta ei auta :-( Mun jo alkuunsa "hyvä" tuuli ei juuri kohentunut tän episodin jälkeen.

Illalla tokoilemassa Purinalla. Mietin jo menemättä jättämistä, kun olin ollut niin huonoilla fiiliksillä mutta onneksi mentiin kuitenkin: tosi kiva treeni molempien kanssa. Lilin kanssa ensin paikkamakuuta. Oli vähän hankalaa ja levotonta. Ryhdyin miettimään, että pitäisikö sittenkin opettaa Lili makaamaan pää etujalkojen välissä. Auttaisikohan tuohon levottomuusjuttuun... Onhan se selkeämpi koiralle: pää jalkojen välissä = oikein, pää ei jalkojen välissä = ympärille kuikuileminen = väärin. Mietintämyssyyn.

Sitten ruutua. Ekaksi alustan kanssa, meni aika hyvin. Pari kertaa välissä tosin L tuntui olevan vähän pihalla: juoksi kerran tötsien ohi oikealta ja yhden kerran pysähtyi ennen tötsiä eli ennakointia tässäkin. Kyllä tässä eteenpäin on menty, mutta on ollut selvästi vaikein liike opettaa ja Lilin oppia. Täytyy vähän pohtia, että oonko mennyt jossakin vähän metsään tän kanssa. Mutta edistystä tosiaan on tullut, joten en luovu tästä opetustyylistä ainakaan vielä. Palkkasin välissä pallolla, tuntui tuovan vähän intoa lisää loppuvaiheessa. Otin välissä muuta ja sitten taas uudelleen ruutua muutama toisto. Loppuun sain pari oikein onnistunutta, lopetin siihen ja riehuleikit palkaksi.

Välissä hyppy+istu. Otin ekaksi silleen, että jätin L:n toiselle puolelle estettä seisomaan ja menin itse toiselle puolelle. Istu-käsky, naks ja palkka, useita toistoja. Sitten hypyn kanssa näitä, meni hyvin. Haukahduskin jäi pois kun annoin istu-käskyn tarpeeksi ajoissa. Oikein hyvä.

Sitten luoksetulon pysäytystä. Alkaa sujua paremmin, pysäytykset ajoittain tosi nopeita. Läpijuoksuja säännöllisesti väliin. Muutama liikkeestä maahan, palatessa koiran luo kävelin ohi usean metrin verran ja sitten vasta koiran viereen. Hyvin meni.

Luoksetuloja lopuksi. Ekaksi ihan parin askeleen välillä tiiviitä eteentuloja, hyvin L teki. Sitten yksi oikea liike ilman sivulletuloa, oikein hyvä, palkaksi riehut narupallon kanssa. Vielä yksi luoksetulo loppuun, vapautin kesken vauhdin, palkaksi riehut.

Lili autoon ja Ramo vuoroon. Otin sen vaan naksuilemaan kontaktia ja leikkimään. Mentiin agia treenanneitten Lehtoaron Sannan ja aussiensa läheisyyteen. Ekaksi R:n puhisi jonkin verran eikä meinannut housuissaan pysyä. Aika nopsasti kuitenkin rauhoittui ja kontakti alkoi sujua hienosti. Ei jaksanut tämän jälkeen enää kovasti kiinnostua muista koirista. Oltiin siinä hetki paikoillamme ja sitten mentiin vähän sivummalle leikkimään. Leikkien jälkeen vielä kontaktin naksuilua ja mentiin vielä hetkeksi Sannan & co:n lähelle. Ei enää puhinaa ja hienosti piti kontaktia. Hyvä, Rampsu!

Leena