Lili on sikapossu. Se on kehittänyt viime aikoina huonoja tapoja. Se ei ole aiemmin ottanut olkkarin matalalta pöydältä mitään sen jälkeen kun pienenä pentuja kaivoin sen kurkusta sen pöllimän leivän. Nyt on tämä trauma selvästi unohtunut ja neitokainen on jäänyt pariin otteeseen itse teosta kiinni. Samoin bioroskiksesta on Lilin kuono löytynyt pari kertaa, mitä ei myöskään ole ennen tapahtunut.

Ramo puolestaan osaa olla aika narttu. Törmättiin pihalla meidän naapuriin ja hänen uuteen koiraansa, 3-vuotiaaseen Wallu-seropiin (portugalin vesikoiraa ja labukkaa ainakin, tosi söötti tyyppi), joka vaikutti oikein symppikseltä poitsulta. Ramohan ei taas tästä nuorukaisesta lämmennyt, ei alkuunkaan. Täräkkä neiti piti pojan kaukana, vaikka vähän olis kyllä kiinnostanut tutustua. Mutta ei sitten kuitenkaan, tyyliin "no haistellaan nyt vähän, eiku mee sittenki hittoon siitä!" Nuoret pojat ovat vaan kertakaikkiaan ällöjä. Tämä ominaisuus on tainnut äidinmaidossa siirtyä Ramolle ;-)

Pikkupirun kanssa käytiin tottistamassa Konalan kentällä. Toi kenttä on kyllä ihan löytö; sinne on sopiva kävelymatka Painiityn poikki ja kunnon valaistus. Laitoin taas ruudun eka valmiiksi ja sitten tehtiin muuta. Ekana oikealle käännöksiä ja imutuksen tyyppistä oikealle. Kyllä tuo on mun mielestä parantunut, mutta heti kun oma kävelyvauhti on kovempi, pakka saattaa levitä. Eli raaaaauhallisesti vaan. Muutamia eripituisia seuraamisia tehtiin. Huomasinpa sen, että frisbee-palkan jälkeen R on helposti vähän kauempana musta kun odottaa uutta lentävää palkkaa. Eli lentopalkan jälkeen pitää tehdä pieni tiivistys namipalkalla.

Liikkeestä seisomista, joka tuntui tosi hyvältä. Nyt täytyy vaan tehdä istumista ja seisomista paljon, ne menevät edelleen välillä sekaisin, jos R ei malta kuunnella käskyä tai itse annan käskyn huolimattomasti. Luoksetulon pyssäystä seisomaan valeheitoilla, olivat aika jees. Ruutua pari kolme ja sitten merkkiä ja merkki + ruutu.

Lopuksi tehtiin makuu, vain yhteensä pari minsaa ja kävin välissä palkkaamassa. Oli levottomampi taas, oltiin narupalloleikitty just ennen. Pysyi kuitenkin hyvin ja olin osan aikaa selkä koiraan päin.

Simo alkoi treenata molempien kanssa etutassuilla seisomista, Canis-lehdessä oli juttu tempun opettamisesta. Lili hiffasi aika nopeesti homman, se on hyvä kyllä kokeilemaan kaikkea oma-aloitteisesti. Ramo vähän hitaammin; sille pitäisi opettaa yksi temppu vaan poimimalla naksulla toimintaa ja sheippaamaalla, niin aivojen käyttö tollaisessa tilanteessa varmasti vilkaistuisi.