Josko tämä tästä nyt vähitellen alkaisi rauhoittua tämä meno, sain gradunkin valmiiksi - ainakin omasta mielestä. Pari tyyppiä vielä sen lukee ja varmaan jotakin kommenttia saan, mutta mitään iso en aio sille enää tehdä. Liian pitkä se on, mutta aivokapasiteetti on nyt tän gradun osalta kutakuinkin käytetty, eli tiivistäminen jää tekemättä, ellei ole ihan pakko… Nyt aion lukea ROMAANEJA, kattoa futista ja ennen kaikkea puuhata taas koirien kanssa enemmän. Treenihammasta kolottaa!!

Simo kävi sentään tiistaina jälkiryhmän kanssa ottamassa esineet molemmille. Lili aloitti hommat. Ruutu n. 15x50m jossa neljä vierasta esinettä. Kaksi esinettä n. 20 m kohdalla ja kaksi takakulmissa. Ensimmäinen pisto taakse ja toi suoraan esineen eli erinomainen suoritus. Samoin toinen pisto takakulmaan ja esine. Sitten alkoivat pienet ongelmat (taas keskiesineillä). Eli L kyllä merkkasi esineen, mutta ei nostanut sitä vaan pyöri hetken ja lähti takakulmaan. Etsi ruudusta esinettä hyvin, mutta palasi sitten lähetyspaikalle ja Simo lähetti uudestaan. Toisen kerran sama juttu, mutta kolmannella esine sitten nousi. Simo lähetti sitten vielä hakemaan viimeisen esineen ja taas etsi hyvin ja tarkensi, mutta usko loppui ja takaa hakemaan esinettä. Uudelleen lähetys ja tällä kertaa Simo kehui heti Liliä, kun selvästi tarkensi esineen lähellä ja nyt esine nousikin lopulta.

Simon pohdintaa: Näyttäisi siltä, että vieras esine ei ole ihan selvä Lilille tai ainakaan keskellä ruutua, eli treenejä tarvis aika paljon. Asia ei kuitenkaan varmaan ole mikään isompi ongelma, kun saa toistoja ja homma selkenee.

Sitten Ramppis: Ensimmäinen vieras esine tehtiin ihan näöllä. R näki, kun esineet vietiin ja lähti täysillä ja esine löyty hyvin. Seuraavaks vietiin sitten niin ettei R nähnyt esinettä. Lähti suoraan esineen luo ja tarkensi hyvin, mutta sitten häipy ruudun takaosaan. Jouduin kutsuun takas ja sieltä se tuli täysillä esine suussa, eli oli varmaan nostanut esineen ja lähtenyt takaosaan tarkistelemaan, olisko siellä lisää esineitä. Eli hyvä ja Ei niin hyvä. Viime treeneissähän R siirsi esinettä. Pitää nyt tehdä ruudut niin että näkee koiran koko ajan eli ei anna sille mahdollisuutta lähteä huitelemaan itekseen esineen kanssa. Kolmanneks tehtiin viel "näköesine" eli helpotettiin loppuun ja taas oli kova hinku ja esine tuli heti.

Ihan OK treenit kaiken kaikkiaan, mutta parannettavaa riittää. Lilille taas vieraita esineitä keskialueella. Ramolle myös vieraita, yksi kerrallaan viime kerrasta viisastuneena.

***

Eilen ja tänään vaan lenkkeilyt hääpuuhastelujen lomassa. Ihanaa, kun nyt on sadellut välillä eikä ole niin karseen kuivaa ja pölyistä. Tänään käytiin hääpaikan lähellä kiertämässä Sorlammen luontopolku, oikein kiva paikka, tosin taidettiin mennä joku lyhennetty versio vahingossa. Lili haki lammesta keppiä, Rampekin olisi mieluusti hakenut, mutta ihan vielä ei pokka pitänyt. Kerran otti vahingossa muutaman uintiliikkeen, kun kurkotteli keppiä liian pitkältä. Eiköhän tuo vielä uimaan saada, mökillä sitten tehokuuria :-) Lili menee jo selvästi mielellään hakemaan keppiä vedestä. Ja Ramo pöllii siltä kepin sillä sekunnilla, kun L on tarpeeksi lähellä rantaa…

Rampen juoksu näyttää rauhoittuvan, neitokainen ei pese enää itseään yhtään niin paljon ja Lilikin on ehkä vähän rauhoittumaan päin kosiskeluissaan. Olispa kiva, kun Ramolla olisi lyhyet ja ytimekkäät juoksut tästäkin eteenpäin… Juhannussuunnitelmat menivät muuten ehkä vähän uusiksi, kun Lene on kennelyskässä :-( Kurja homma, toivottavasti paranee pian eikä Mila sairastu heti perään. Tajusin muuten tänään, että pitääkin soittaa rokotusaikaa koissulaisille. Ja syöttää niille matokuurit.