Tottista lämpimässä hallissa. Aloitettiin pitkän tottistelutaon jälkeen pelkällä katsekontaktitreenillä. Hyvin meni ja nopsasti L muisti, mistä oli kyse. Sitten otettiin perusseuraamista (suoraa) n. 15 toistoa, eri pituisia pätkiä, pääasiassa lyhyitä. Välillä jäätiin vaan paikalleen. Ongelmana on piippaaminen. L tuntuu olevan niin innoissaan tekemisestä, että into purkautuu piippaamisena. Täytyy nyt treenata seuraamisen aloittamista ja palkata vaan hiljaisista. Nytkin ongelma oli vaan siinä, että piipittömiä oli melko vähän. Iso palkka hiljaisesta aina. Pitää kyllä kontaktin hienosti, ei poikita juurikaan (välillä innostuessaan tuppaa vähän poikittamaan).

Tokana A-estettä loivalla. L tykkää selvästi esteestä, ainakin noin loivalla ei näytä pelottavan yhtään. Otettiin ilman kapulaa siten, että minä toisella puolella, Simo toisella, ja L kiipesi väliä. Kokeiltiin myös muutama kerta siten, että Simo laittoi kuppiin toiselle puolelle namia ja lähetti Kiipee-käskyllä Lilin toiselle puolelle ja huusi Lilin syötyä palkan uudelleen käskyn ja L kiipesi takaisin. Meni aika hyvin. Yhteensä varmaan 15-20 toistoa, ehkä turhan paljon.

Pari paikkamakuuta ilman muita koiria vieressä. Pari koiraa oli kuitenkin n. 5 m etäisyydellä tekemässä tottista, joten häiriötä oli. Olin itse n. 5 m etäisyydellä. Ekan kesto 2 min ja tokan 1,5 min. Hyvin pysyi, vaikka oli kiinnostunut muiden koirien tekemisistä. En jättänyt palkkaa taakse, niin kuin olen tähän asti pääasiassa tehnyt, eli sikäli hyvä homma, edistystä. Palkkasin pikkurasiallisella kunnon ruokaa, vapautin taaksepäin.

Lopuksi yksi luoksetulo. L tuli nättiin asentoon eteen aivan kiinni. Avitin tosin ihan lopussa namilla.

Tee paremmin: Seuraamista pitää treenata häiriöttömässä paikassa, jotta saadaan onnistumisia ilman piippaamista. Seuraavalla kerralla hallitreeneissä: paikkamakuuta häiriön alla toko-tyyliin eli muita koiria samassa linjassa paikkamakuussa. A-esteellä voisi kokeilla kapulan kanssa muutaman kerran jälkeen.

Leena