Honeymooni jatkui varsin eksoottisissa merkeissä: vietettiin viikonloppu 15.-17.8. EPK:n treenileirillä. Koissulaisten touhut:

Lili:

Lilille jälkeä kolmena päivänä ja esineitä kahtena. Tottiskentällä ei oikeastaan ehditty käydä, häiriöpaikkamakuun ottivat Simon kanssa ja hetki hengailtiin kentän laidalla muiden tekiessä, jotta vähän tällaistakin treeniä.

Jälki:
Perjantai, peltojälki: L innoissaan ja alku aika rivakkaa menoa. L "siksakkasi" n. 1m säteellä jäljen molemmilla puolilla ja eka keppi taisi jäädä nostamatta. Kulma meni kohtalaisesti, eli pieni pyörähdys kulmassa ja  sitten oltiin jäljellä. Muut kepit löytyivät ja toinen kulma meni suht edellisen lailla.

Lauantai, metsäjälki: Janalle lähdössä ei ollu selvillä mitä tehään vaikka virtaa oli ja L pyöräytti siinä ympyrän etsiessään jälkeä ja jouduin kutsumaan takaisin. Kävelin vähän eteenpäin ja lähetin uudestaan ja nyt lähti eteenpäin ja nosti jäljen hyvin. (Janatreenejä täytyy ottaa!)  Jälkimeni hyvin toiseen kulmaan asti (2 keppiä nousivat hyvin), joka tuotti L isoja ongelmia. Kesti todella kauan ennen kuin sai (pienen avun jälkeen) uudestaan jäljestä kiinni ja nosti sitten kepin hyvin. Sen jälkeen jälki meni hyvin (muutama pieni hakeminen jäljellä) kunnes tultiin kulmaan, joska vierestä (n. 10m) meni toisen jälki, jonka Lilin jäljen tekijä oli ajanut 1 h aikaisemmin omalla koiralla. Tuoreempi haju oli niin voimakas, että L vaihtoi sitten jälkeä. Plussana voidaan todeta, että L ajoi "vaihdetun" jäljen erinomaisesti aivan loppuun ja nosti vielä yhden pudonneen merkkinauhan matkalta. En pidä tuota kovinkaan pahana, että L vaihtoi tuossa jäljen, koska tekijä oli molemmissa sama (ekassa tekijä jälkimmäisessä ajaja) ja näin tuoreempi haju oli varmaan aika voimakas. Lisäksi L ajoi jäljen tosi hyvin loppuun. Vastaisuudessa täytyy vain olla tarkkana, että ei tule tällaista mahdollisuutta vaihtaa saman ihmisen tuoreempaan jälkeen.

Sunnuntai, peltojälki: Jäljellä 4 keppia, 90, piikki ja 120 -asteen kulmat. Jäljestys oli aivan erilaista kuin perjantaina. L meni todella tarkasti jäljellä ja nosti varmasti kaikki kepit. Kulmat menivät myös aivan millin tarkkuudella lukuunottamatta piikkiä. Siinä L joutui etsimään kulmaa jonkin aikaa, mutta löysi jäljen kuitenkin hyvin. Piikkiä lukuunottamatta voisi sanoa, että jäljestys näytti melkein erikoisjäljeltä, koska vauhtikin oli huomattavan rauhallinen.

Esineet: Lauantaina täyskokoinen ruutu, jossa yksi oma (vahingossa) ja kaksi vierasta esinettä. Suht OK teki duunia kahden ekan esineen verran. Tokan esineen jälkeen Simo palkkasi aika isosti, minkä jälkeen mun mielestä koira oli sitä mieltä, että hommat on tehty. Kolmannella lähetyksellä ei uponnut juuri lainkaan ja jäi puuhastelemaan ruudun etuosaan. Simo koitti vielä lähettää pari kertaa mutta koira ei ryhtynyt hommiin. Tehtiin sitten niin, että koira remmiin, Simo remmin päähän ja minä löytämään esineen koiran nokan edestä. Ja kun löysin esineen, fiilistelin sitä hulluna ja Lili joutui katsomaan vierestä ja Simo vei sen pois. Eli vähän kökkö fiilis jäi tuosta lopusta. Tehtiin vähän myöhemmin kaistale, jossa kolme vierasta esinettä "jonossa". Simo haetutti pari ja meni tosi hyvin.

Su tallattiin abaut täyssyvä ja vajaa 10 m leveä kaistale. Samaan tyyliin kolme esinettä jonossa. L toi ekan ja vikan hienosti, jätettiin siihen. Hyvä treeni.

Ramo:

Kolmet hakutreenit, kahdet esinetreenit ja yhdet tottikset viikonlopun aikana. Pieni koira jaksoi hienosti, etenkin lauantai oli pitkä päivä kun vedettiin ensin hakua, sitten esineet ja loppuun vielä pikkupätkä tottista päälle. Mutta: Ramolla taitaa olla jonniinmoinen mörköilykausi päällä. Hakutreeneissä oli vähän epävarman oloinen, myös ukoilla osittain, mitä ei ole kertaakaan aiemmin käynyt. Toisia koiria piti vahtia aika lailla eikä R ollut muutoinkaan ihan oma itsensä. Liittynee ikään ja lisäksi tietysti meidän elämä oli vähän hullunmyllyä jonkin aikaa häiden vuoksi. Nyt pitää vaan itse olla hyvä tyyppi ja pitää homma tarpeeksi helppona.

Haku: perjantaina epävarmuus näkyi selvimmin. R pöhisi metsässä ollutta hakujengiä, kun hain sen autolta. Haukutettiin se ensin ja ekalla haukuttavalla ukollakin R ensin lähetyksessä vahti mutta rauhoittui sitten. Ukko oli valmiina etukulmassa. Käytiin vähän matkaa hakemassa hajua, palattiin keskilinjalle ja lähetys. Hyvin läksi mutta ei ihan yhtä vauhdilla kuin yleensä. Upposi kuitenkin suht suoraan ukolle (Pauliina). Pauliina siirtyi toiselle piilolle ja käytiin uudestaan vähän hakemassa hajua. Tällä kertaa jouduin lähettämään monta kertaa ja R vaan olisi lähtenyt aluetta vasemmalle nokka maassa. Hmmm... Käytiin vielä pariin otteeseen hakemassa hajua ja olin varma, että R oli hajulla. Kati kanssa pohdittiin, että R varmaan väisti ukkoa jostakin syystä. Lopulta kuitenkin löysi ukon ja rohkaistui menemään Pauliinan luo. R oli kuitenkin ollut tavallista varovaisempi ukolla. Omituinen juttu!

La otettiin sitten helpot touhut. Pidettiin eka keskenämme hauskaa, heittelin Raralle palloa ja oli kivaa, koitin saada pikkukoiralle hyvän fiiliksen ennen hommia. Hakuradan alku oli ryteikköä, joten siirryttiin vähän keskemmälle aukeammalle. Siellä Anski eka piilossa, käytiin hajunhaulla ja lähetys keskilinjalta. Lähti innolla ja meni reippaasti ukolle. Toinen samantapainen, pidempi lähetysmatka. Hyvin meni nytkin. Huomattavasti parempaa menoa kuin pe, mutta edelleen pieni varovaisuus aiempaan meinikiin verrattuna.

Su eka hajuhaulla, meni tosi hyvin, ukko ei ollut viidessäkympissä. Toinen ukko viidessäkympissä, R irtosi ehkä pariin kymppiin, mietti hetken ja eteni sitten reippaasti ukolle. Tämä kuitenkin hyvä duuni. Vikalla oli sitten harmittavasti keskivaiheella kumpare, jonka yli ei R:n kantti riittänyt vaan palasi takaisin. Siirryin sen kanssa suosiolla kumpareelle, josta irtosi hyvin ja upposi ukolle. Meni kuitenkin ravia loppumatkan eli vähän varovainen edelleen. Lopuksi haukutettiin, nää meni hyvin. Sävähti tosin kerran Pauliinaa, joka liikahti vähän ripeämmin. Eli varovainen taas.

Esineet: lauantaina täyskokoinen ruutu, jossa Ramolle yksi vieras esine. Upposi OK ja teki töitä ihan jees, mutta kesti suht kauan löytää esine. Löysi kuitenkin ja palautti hyvin, tästä palkka ja koissu autoon. Toinen treeni kaistaleelle, joka ehkä reilu 5 m leveä ja 40 m syvä. Tää meni loistavasti, haetutin pari esinettä (yksi esine kerrallaan ruudussa).

Su ennen kotiin lähtöä kaistale. Abaut täyssyvä ja vajaa 10 m leveä. Haetutin kaksi vierasta esinettä (jotka taas yksi kerrallaan ruudussa). Tosi hyvin teki hommia, into piukeana ampaisi ruutuun ja löysi nopeasti.

Tottista vielä siis vähän perään. Perushommia, neiti teki hyvin kaikki. Vähän seuruuta, A-este, hyppyeste, liikkeestä maahan ja luokse, eteenmeno sapuskapurkille. Toisia koirakoita pari kentällä samaan aikaan, ei ottanut häikkää niistä. Ihana koissu!

***

Leirielämä sujui aika hienosti molemmilta. Eivät juuri huonetta/ääniä vahtineet ja näyttivät relaavan suht hyvin huoneessa hälinästä huolimatta. Simpan kanssa jaksettiin paitsi treenata myös istua iltaa vikojen joukossa molempina iltoina :-) Ens vuonna uudestaan!