Viikonloppu vierähti Kiteellä Pian luona paimentamassa. Olipahan taas hauska ja antoisa viikonloppu, kiitos Pialle ja muulle Ardiente-jengille! Ja pisteenä iin päällä säät suosivat – taas. Kolmas kerta, kun vietettiin toukokuinen viikonloppu Kiteellä ja joka kerta on ollut upea ilma. Tosin nyt oli jo ihan superhieno sää: +25–30 ja aurinkoa kutakuinkin pilvettömältä.

 

Rampe pääsi lampaille pe, la ja su useita kertoja. Aluksi oli tietysti hakemista mutta kyllä taas päästiin varmaankin piiru eteenpäin. Mun pitää vaan muistaa olla tarkka siinä, että kun annan koiralle painetta suuntien suhteen, heti paine pois, kun koira tekee oikein. Su vikassa treenissä koiran väsymys jo näkyi jonkin verran. Ennen kotiin lähtöä R pääsi sitten vielä vähän revittelemään, jotta jäisi muistiin itsevarma fiilis.

 

Lili the Farmikoirakin pääsi paimenhommiin :) Se siirsi Simon kanssa aina päivän päätteeksi koko lauman aitaukseen ja sai vähän ”siirrellä” niitä aitauksessa. Ekalla kerralla kuljeskeli vaan häntä heiluen Simon kanssa ympäriinsä mutta tokalla kerralla oli jopa vähän kiinnostunut eläimistä, kun tajusi saavansa ne liikkeelle omalla liikkumisellaan.

 

Lili pääsi kahdesti myös jäljelle. Pe Gabin tallaamalle, la Juhan. Hyvin sujui jäljestys, L teki tarkkaa työtä, mutta ainakin pe-jäljellä yksi keppi jäi löytymättä. Simo oli kuitenkin tyytyväinen Lilin työskentelyyn. Vähän myös tottista Lilille perjantaina.

 

Rampekin jäljesti perjantaina, Hansu tallasi (kiitos!). Koira oli selvästi vähän puhki pitkän autossa istumisen, ekojen paimentreenien ja helteen jäljiltä, mutta kohtuullista duunia kuitenkin. Jana oli selvästi lyhyempi kuin mitä ollaan viime aikoina tehty ja vähän oli hakemista, kun löysi jäljen. Otti takajäljen ensin ja pyöri hetken ympyrää, sitten lähti oikeaan suuntaan. Ekan kepin jälkeen tuli omituinen episodi: R pomppasi paikoiltaan neljältä jalalta ilmaan ja luulin jo, että törmäsi käärmeeseen. Jotain omituista paikalla oli ko. kohdassa, mahdollisesti äkäisiä muurahaisia, joista ainakin Gabi raportoi toiselta jäljeltä? Hetken emmittyään R jatkoi matkaa. Jossain vaiheessa missattiin yksi keppi, ja R otti harhan seuraavan kepin jälkeen. Lähetin sen kyllä itse huonosti ko. kepin jälkeen. Tarkisteli myös jäljen sivuille normia enemmän. Ei siis niin hyvää duunia kuin edelliset, mutta ei huonoakaan. Mahdollisesti vaikutti väsymys, vieras jälki (ja liina), muurahaiset? Selityksen makua joo, mutta pakko sitä vähän on. Ainakin vieraita jälkiä pitää saada tehtyä kesän aikana, jos mielii kokeeseen loppukesästä/alkusyksystä. Plus ehkä ei ollut paras idea rankan päivän jälkeen tehdä vierasta lainkaan itse asiassa. Noh, tästä taas opimme uusia asioita :)

 

Yövyttiin Simon kanssa Neulaniemessä, koirat autossa. On varmaan niille vähän outoa ja tuskin lepäävät ihan normitapaan, kun eivät ole autossa tottuneet usein yöpymään. La- ja su-aamuina käytettiin rekut järvessä, jotta olisi hetken aikaa vähän viileämpi.

 

Simo räpsi runsaasti kuvia ja Rampen paimentouhuja tuli videollekin. Koitetaan saada niitä nettiin mahdollisimman pian. Sitä odotellessa viime vuodelta yksi Hansun näppäämä otos.