Rampe alkoi ti-ke-yönä kohiä ja kakoa kurkkuaan. Koko yö meni köhisten ja aamulla sama homma. Kurja juttu :-( Etenkin kun meidän piti pe-la mennä Hansun jengin leirille. Harmitti isosti kun ei päästy reissuun :-( Mutta eipä mahtanut mitään. Lääkärissä ei olla käyty mutta oireet ovat kyllä vaikuttaneet kennelyskältä: kurkun kakomista, hakkaavaa yskää ja ihan vähän kirkasta vuotoa nokasta. Perjantaina R oli jo selvästi parempi tai oikeastaan jo torstaina. Köhiminen on koko ajan vähentynyt mutta ihan täysin ei ole vieläkään tyttö kunnossa. Energiaa olisi vaikka kuinka mutta ollaan nyt pidetty penska levossa niin hyvin kuin ollaan vaan pystytty. Lenkitetty koirat erikseen tai yhdessä remmissä, jotta eivät ole päässeet riekkumaan. Väliin jää nyt kaikenlaisia kivoja ja tarpeellisia treenejä mutta koitetaan malttaa olla rauhassa, jotta ei tule mitään jälkitauteja. Voi Rampe-pientä, ei oo kivaa, kun ei pääse riekkumaan ja puuhaamaan.

Onneksi on kuitenkin kaksi koiraa: jos toinen on kipeenä, toisen kanssa pääsee kuitenkin treenaamaan... Lilin kanssa kävin keskiviikkona tokoilemassa iltalenkillä. Oli tosi mukavaa, ei oltukaan pitkään aika käyty kaksin treenaamassa. Ruutu meni mainiosti. Idari tehtiin myös futismaalin ympäri. Tehtiin järkässä istu-seiso-maa, hyvin meni. Tarttis ehkä opetella, että mikä järkkä on kokeessa.. Laiska minä. Paikkaistumista tehtiin myös, pari kertaa, tokalla olin reilun minsan piilossa, sapuska koiran takana. Hyvin istui. Jotakin muutakin taidettiin tehdä, mutta ei enää pysty muistamaan.

Perjantaina käytiin mun vanhemmilla koirien kanssa moikkaamassa veljen perhettä. Pojat oli koirista taas innoissaan, tosin Lilin intohaukut ei oo niin pop. Koirat oli hienosti lasten kanssa, vaikka joutuivatkin teipin taakse sählymatsien ajaksi ;-) Eilen viestin jälkeen karsealla kiireellä valmistauduttiin Ninan&Harrin häihin, joissa olikin ihana saada ajatukset pois arjesta. Mahtavat jortsut koko illan, ihanaa! Koirat olivat päivähoidossa Tuukalla, saatiin ne jo yöllä takaisin.

Eilen ja tänään käytiin Histassa ottamassa viestiä Lilin kanssa. Tehtiin nyt dramaattinen muutos meidän viestiohjaamiseen: mä vien Lilin A:lta B:lle Simon sijasta. Tänään ainakin toimi. Eka pätkä oli vaan reilu 50 m. Sitten siirryin Lilin kanssa n. 500 m:iin ja lähetys. Meni hienosti ja juoksi varmasti Simon luokse. Siirryin 150 m ja Lili löysi mut hyvin. Sitten vielä lähetys Simolle. Tällä kertaa lähti vauhdilla mutta palasi takaisin päin. Ei kuitenkaan palannut mun luokse vaan tuli etsimään hajuvanaa/jälkeä uudelleen. Löysikin sen hyvin ja lähti vauhdilla Simon luokse. Jännä juttu. Tosi hyvä, että se ratkaisi tuon itse. Hyvä fiilis. Treenin jälkeen vielä ammuttiin Lilille, mä ohjasin, seuruussa pari paukkua ja makuussa pari. Ihan jees, piippausta tosin jonkin verran. Rampe pääsi pikkulenkille myös ja ammuttiin: syödessä, imutuksessa ja seuruussa. Meni jees.

Tänään sama homma, sama paikka, samat sävelet. Otettiin muistutus ihan pienellä pätkällä ja sitten mä lähdin Lilin kanssa B:lle, joka n. 600 m:n päässä. Lili oli innolla lähdössä Simolle ja lähti hyvin, mutta n. 40 mn päässä kääntyi, haukkui pari kertaa ja palasi. Koitin uudestaan, sama tulos. Palattiin sen verran takaisin päin, että päästiin suon yli. Uusi yritys ja nyt L lähti ongelmitta. Ihan pätkän päässä oli pieni suo, jossa oli paljon korkeeta varvikkoa, mikä todennäköisesti oli Lilille vaikea. Se pomppi hulluna kun ylitettiin suota ja voi olla, että se ei siinä jotenkin keskittynyt hommaan ja oli pihalla. Täytyypä muistaa, ettei nyt tehdä moista vaikeaa. Kiva kuitenkin, että suon toiselta puolelta L lähti hyvin ja juoksi Simolle nopeasti. Mä siirryin sitten n. 200 m ja Lili löysi mut hyvin. Ja edelleen lähti Simolle hyvin takaisin. Hyvähyvä. Ehkä tästä vielä jotain tulee. Kuuluisat viimeiset sanat. Huomenna mennään taas, olisi hienoa, jos onnaisi kolmas treeni peräjälkeen. Treenin jälkeen Rampe taas pikkulenkille ja paukut sille myös. Imutuksessa yksi, seuruussa yksi ja makuussa purkki takana yksi. Aika jees. Seuruussa vähän korva loksahti, mutta ei muuta.

Aamulla tänään sitten todella pirteänä heräsin Lilin kanssa ATD:n hallille treeneihin. Lili oli niiiin täynnä virtaa, että apua! Muuten kiva tehdä sen kanssa hommia, mutta JÄRKYTTÄVÄ piippaus KOKO treenin. Apua. Tuohon pitää kyllä vimeistään viestikokeen jälkeen puuttua.

Tehtiin seuruuta ja hlöryhmä. Hyvin meni ääntä lukuunottamatta. Liikkeestä jäävät: istu ja maahan meni hyvin, seiso meni maahanmenoksi ensin. Tässä Lili ei selvästi malttanut kuunnella vaan teki vaan saman kuin edellinen liike. Tokalla onnasi hyvin. Sitten metallihyppynouto, aika jees. Agi-A:n yli nouto myös, hyvä muuten, mutta luovutus vähän vino. Täytyypä treenata tuota eri kulmista kapulan luovuttamista ihan kotona. Paikkamakuu lopuksi, Piia&Mona tekivät samalla. Kamala piippaus, mutta pysyi onneksi hyvin. Tennaripalloilut loppuun.

Molemmilla koirilla lähtee nyt sitten myös karva. Tänään imuroitiin liian pitkästä aikaa (reilu vk edellisestä) ja saatiin uusi pölypussi kerralla täyteen. Lilillä on turkkia ehkä 10 kertaa enemmän kuin Ramolla; onneksi ei oo kahta turkkiaista kotona, muuten ei kestäisi. Täytyisi jaksaa kammata Lililtä pohjavilla kerralla veke, niin ei tarttisi kattella karvoja jatkuvasti.

Tulevalla viikolla Lilille viestitreenejä ja tottista, Rampe toipilaana ainakin alkuviikon. Lauantaina olisi Ärrän hakutreenit, toivottavasti pirpana olisi siihen mennessä kunnossa.