Mitäs tässä parin päivän aikana ollaan puuhailtu…

Ke kävin koirien kanssa Uusmäessä lenkillä. Eka otin Lilin vähäksi aikaa yksin, tehtiin kentällä eteenmenoja. Lähes koko futiskentän pituisesti, pääosin hyvin menivät. Yhden kerran alkoi himmailla vauhtia ennen kentän päätyä ja koikkelehtimaan sen näköisenä, että missäs se lelu nyt onkaan. Muuten olivat vauhdikkaita ja suoria. Ramonan otin sitten seuraavaksi hetkeksi yksinään, sen kanssa etsittiin hanskaa metsästä. Tyttö oli ihan intona, toi hienosti hanskaa, useimmiten heti ekalla perille asti. Sitten molemmat mukaan ja peruslenkki litisevän märässä metsässä. Onneksi oli itsellä kumpparit jalassa ja kunnon sadetamineet päällä.

Lenkin jälkeen suunnattiin Myyrmäkeen Nooran ja Iineksen kanssa vähän tottistelemaan. Tihutti vettä ja itellä oli vähän flunssainen olo, joten ei kovin hehkeet lähtökohdat. Otin eka Lilin, jonka kanssa otettiin luoksetulon pysäytystä ja askelia ja seuraa + täyskäännös + seis. Menivät kaikki kivasti, etenkin pysäytykset nopsia.

Sitten otettiin merkkiä ja ohjattua noutoa. Merkki meni ihan OK, tarjosi tosin itse vieläkin sitä, että menee vähän merkin ohi oikealle. En näistä palkkaa, vaan haluan, että se on suoraan merkin takana. Sitten yhdistettiin tähän kapuloiden vienti, eli Noora vei pari kertaa kapulan oikealle ja vasemmalle, keskellä ei ollut kapulaa. Merkillä paikallaan seisominen oli vähän työlästä, kun Noora käveli takaa, mutta ihan OK L pysyi kuitenkin. Tarpeellista treenata näitä kuitenkin. Haki hienosti molemmilla kerroilla oikean ja toi suht vauhdilla. Vähän avustin oikeaan luovutusasentoon. Sitten vielä vähän merkin treenausta läheltä – ja kesken kaiken Lilin nokka alkoi vetää jonnekin parkkiksen laidalle ja sinne se paineli välittämättä mitään mun luoksetulokäskyistä. ..kele sentään. Se bongasi sieltä jotain syötävää, ilmeisesti jotkut kalan rippeet (!), paineli ne suussaan metsän puolelle ja veti parissa sekunnissa naamaansa. Mulla loppui huumori ja Lililtä loppui treenit siihen.

Ramona hommiin, sen kanssa tehtiin perusjuttuja: vähän seuraamista, perusasentoja, istumista ja kontaktia. Vähän kierrettiin Nooraa myös, meni hyvin, ja otettiin luoksepäästävyys-treeniä, joka ihan OK myös namin kanssa. Ramokin oli vähän hajamielisellä tuulella, joten ei tehty sen pidempää. Luoksetulo loppuun, Noora piti koiraa.

Tänään menin koirien kanssa päivällä Talin kentälle treenaamaan. Kenttä oli aika kökössä kunnossa, märkää mutavelliä lähinnä, etenkin esteiden läheisyydessä. Lilin kanssa kaikki meni vähän puihin, ainakin osittain. Tehtiin kaikki noudot, tasamaa meni ihan hyvin. Hyppynouto ja estenouto tehtiin ekaksi helpotettuina, L selvästi arasteli mutaista maata, oli multa tyhmää vaatia sitä hyppäämään noissa olosuhteissa. Saatiin kuitenkin onnistumiset, joihin lopetettiin. Taas tehtiin seuraa + täyskäännös + seis, joka meni aika kivasti, ja luoksetulon pysäytystä, joka ihan OK. Paikkamakuu (mina piilossa) meni neljään minuuttiin asti hyvin, sitten nousi istumaan. Voi aargh. Mielenkiintoista on se, että Simolla L on viime aikoina pysynyt ongelmitta…. No, tällä kertaa se hyvä, että sain puututtua istumiseen heti ja komensin uudestaan maahan. Uudet 4 min meni hyvin. Tosin levoton Lili vähän oli, pää pyöri. Loppuun otettiin pari eteenmenoa, jotka meni hyvin, ja luoksetulo, sekin vauhdikas.

Ramonaa en sitten mutaiselle kentälle viitsinyt ottaa, etenkin kun oli itse aika väsynyt ja vähän turhautunut Lilin treenin jälkeen. Käytiin Ramonan kanssa kiertämässä Talissa lenkki, heiteltiin taas esinettä metsään, neiti etsi ja toi hienosti.

Illalla Simo naksuili Ramolle kapulaa, josta Ramo ei edelleenkään oikein tykkää. Oon jostain lukenut/kuullut sellaisen neuvon, että kapulaan voi vähän laittaa pehmikettä keskiosaan, jolloin siitä on kivempi ottaa kiinni. Laitoin siihen sitten eilen sideharsosta pehmikettä, katsotaan auttaako. Simo on paljon parempi tuossa kapulatouhussa kuin minä, itse turhaudun liian nopeesti, jos Ramo näyttää ällööntyvän kapulasta. Simolla enemmän kärsivällisyyttä tuossa, lupasi nyt ottaa asian omakseen.