Rartsu täytti tänään 7 kk. Nopsaa aika kyllä menee. Tosi hieno aussien alku mun mielestä. Sopivasti energiaa ja vauhtia mutta kuitenkin myös keskittymis- ja rauhoittumiskykyä. Avoin ihmisiä kohtaan ja koirienkin kanssa sujuu, mutta ei ole liiaksi kiinnostunut kummistakaan. Vahtimista on jonkin verran, mutta suht kuuliaisena tapauksena R on toistaiseksi jättänyt kieltämisen jälkeen vahtipuhinat pois. En vielä uskalla "julistaa" tuota sisäsiistiksi, mutta pari viikkoa on nyt mennyt ilman vahinkoja, vaikka pitkiä päiviä joutunut olemaan pääsemättä ulos.

Lenkin yhteydessä käytiin tänään vähäsen tottistelemassa Ramonan kanssa. Matkalla sinne otettiin muutaman kerran tolpan kiertämistä. Alkaa sujua jo aika kivasti! R on huvittava: kun se juokse kohti tolppaa, vauhti on vähän hitaampi, tolpan kohdalla kuuluu innostunut inahdus ja sitten se tulee hippulat vinkuen takaisin päin. Hassu tyttö :-)

Kentällä sitten ekaksi kontaktia ja "seuraamista", jälkimmäisen kanssa tein niin, että ohjasin namilla Ramon oikeaan paikkaan mutta naksu ja maksu tuli vasta kontaktista. Ihan hyviäkin saatiin tehtyä, peppu tuppaa helposti kiertämään ulospäin. Näitä kannattanee treenata esim. käännöksillä perusasentotreenissä, jota myös tehtiin. Istumista vähän ja sitten yksittäisiä maahanmenoja, joista palkaksi lentävä narupallo. Kivasti meni. Lopuksi viskelin narupalloa kauas ja R juoksi intona perään.

Illalla vielä naksuiluja kotona. Raralle perusasentoa ja yhtä askelta. Namissa on vielä aika lailla kiinni, mutta vähennän sitä koko ajan hissukseen. Istumista, joka on mun arvion mukaan nopea. Kapulan nostamista, jossa lyhyitä treenejä. Palkkaan vaan siitä, että R nostaa kapulan oikeasta kohdasta. Välillä tuppaa ottamaan huolimattomasti kapulan. Neiti on kyllä muutenkin herkkä siitä, mitä ottaa suuhunsa. Esineitä herkästi pureksii ja liikuttelee suussaan, kapulan kanssa täytyy olla tosi tarkka, ettei ala sitä mähläämään. Lilille perusasentoja myös ja pari askelta vasuriin.

Lili on jo muuten pirtsakka mutta tietty siinä vaiheessa, kun illalla ja aamulla töihin lähdettäessä laitetaan kauluri päähän, ilme on aika masentunut. Eilen huomattiin haavan "alla"/ympäristössä nestettä, eli se on vähän turvonnut ja pehmeä. Soitin ell:lle, joka kuitenkin piti tuota normaalina veren ja muun nesteen kertymisenä. Jos kuitenkin menee pahemmaksi tai muuten huolestuttaa, täytyy viedä näytille. Siisti se haava on kuitenkin, joten ei siinä varmaan mitään sen kummempaa. Täytyy seurata tilannetta.