Viestitreeniä eilen ja tänään. Eilen vedettiin keskenämme kahteen otteeseen lyhyttä pätkää lyhyellä odotteluajalla. Eka oli alkaen 30 m välimatkasta päättyen n. 100 m:iin. Juoksutettiin Liliä 6 kertaa edestakaisin. Ei pidetty päissä sitä odottamassa käytännössä lainkaan vaan lähetettiin heti toiseen suuntaan. Ideana se, ettei L ehtinyt aloittaa piippaamista. Hyvin meni. L juoksi innolla ja jaksoi hyvin, eikä piipannut. Maasto oli sekametsää, jossa oli aika paljon ja korkeita mustikan- ym. varpuja ja korkeita mättäitä. Yksi oja piti ylittää. Ekalla pätkällä nähtiin toisemme, sen jälkeen ei.

Toinen satsi oli samanlainen muuten, mutta maasto eri ja L juoksi 4 kertaa edestakaisin. Maasto oli kovempi eli kalliopohjainen mutta tasaisempi muuten. Hyvin meni taas. Ei piipannut.

Tänään oltiin ryhmätreeneissä, joissa oli "tuomari" huutamassa ajan vieressä. Maasto oli puuton eli koira näki koko ajan toisen ohjaajan, joka tosin oli suht kaukana. Maasto oli muuten helpohko eli ei paljon aluskasvillisuutta. Sikäli maasto oli erikoinen ja kiva, että molemmat ohjaajat olivat mäen päällä ja koira siis juoksi kukkulalta toiselle eli "laakson" kautta. Hyvä treeni kunnon kannalta. Etäisyys oli ekalla kerralla n. 70 m, siitä edespäin varmaan n. 150 m.

Yritettiin taas välttyä piippaamiselta. L vingahti molemmissa päissä vain muutaman kerran eli hyvin meni. Ei pidetty sitä vapaana päissä, paitsi Simo yhdellä kerralla, jolloin L sitten jo lähdettyään pysähtyi. Simo antoi uuden käskyn ja minä vihelsin omassa päässäni ja L lähti matkaan ja juoksi ongelmitta perille.

Ens kerralla täytyy ehkä uskaltaa kokeilla pitää L vapaana ainakin usemman kuin yhden kerran. Jossakin vaiheessa täytyy myös alkaa ottaa sellaista treeniä, että on häiriökoira jommassakummassa päässä. Täytyy kiinnittää huomiota myös siihen, että ohjaaja lähtee kunnolla juoksemaan, kun koira lähestyy, jotta koira juokseen kunnolla perille asti. Paras olisi muistaakseni niin, että koira juoksee täysillä ohjaajan ohi eli intoa riittää.

Leena