Lepuskin up:ssa eilen lenkki ja tokoilua molempien kanssa. Hanki on nyt jännän kova, joten koirilla aika raskasta juosta siinä. Lili koittikin tiukasti pysytellä poluilla, se ei selvästi tykännyt hangessa pomppimisesta. Heittelin niille patukkaa hankeen kuitenkin ihan tarkoituksella, jotta saivat kunnolla liikuntaa. Ja näytti toimivan, molemmat olivat vähän aikaa puhki pomppimisen jälkeen.

Sitten sitä tokoa. Lili ensin - ja voi jestas, että meinasi huumori loppua heti alkuunsa. Piip, piip ja vielä kerran piip. Huokaus. Tehtiin perusasentoja ja lyhyitä seuraamisia alkuun ja jossain vaiheessa L alkoi komentaa haukulla ja siinä vaiheessa meni hermot ja koirat autoon ja Ramo hommiin.

Ramon kanssa samoin aloitettiin perusasennoilla ja askelilla, yksi vähän pidempi seuraaminen, jossa muuten kaikki kohdallaan, mutta juoksussa koitti edistää vähän. Edestä perusasentoon siirtymisiä, aluksi vähän hakemista. Liikkeestä maahan, kyyläsin kyynärpäitä, aika hyviä olivat. Liikkeestä seisomista myös ja siinä pysymistä, tässä on treeni selvästi tuottanut tulosta. Luoksetulon stopit seisomaan oikein hyvät, yksi läpijuoksu välissä. Tossa on nyt just sopiva vauhti mun mielestä eikä R ole ainakaan vielä ennakoinut seisomista.

Ruutua. Muisti pätkii, kaipa tämä meni ihan jees... Tunnaria. No niin, tämä nyt sitten tehtiin niin, että kasa vääriä ja niistä ehkä 10-20 cm päässä oma. Koira narussa ja oman edessä muutama namppa. Toimi! Eli etsi nampat ja haisteli suht rauhassa, myös kasaa ja nappasi oman. Näitä muutama toisto, kaikilla oma nousi. R tosin etsii namppoja aika pitkään mutta siihen en nyt kiinnitä huomiota tässä vaiheessa. Lyhyt paikkamakuu, jossa taas pari pientä piippausta. Tohon pitää nyt puuttua. Täytyy varmaan palata taas siihen hetkeksi, että treeni ikään kuin loppuun ja käydään vähän kävelemässä ja sitten palataankin vähäeleisesti tekemään makuu ennen kotiin lähtöä.

Sitten piippailija autosta. Oli nöyrää tyttöä, ainakin aluksi. Ruudulla aloitettiin, eka meni ihan plörinäksi, L juoksi ruudun suuntaan, mutta ei selvästi hahmottanut niitä lainkaan. Sillä on selvästi vaikeuksia hahmottaa ruutua lumisessa maastossa ja vähän hämärässä valaistuksessa. Pari onnistunutta saatiin sitten kuitenkin. Sitten hinkkailtiin vähän seuraamispaikkaa (mikä ei ollut varmaan kovin fiksua, koska siitä Lilin kiekat taas vähän nousivat). L edisti nyt ainakin selvästi, mitä sitten korjailtiin taaksepäin askelilla ja pepputreenillä. Parani kyllä mielestäni treenin aikana. Täyskäännöksiä ja askeleita myös vähän. Luoksetulon stoppia seisomaan, varsin jees, tosin yhden kerran ennakoi. Samat tunnarikuviot kuin Ramolle, toimi hyvin, vielä paremmin kuin Ramolle. L ei jäänyt etsimään namppoja liian pitkäksi aikaa ja selvästi haisteli väärät ja toi omat, ehkä viisi toistoa sillekin.

Tänään Ramon kanssa taas hankijuoksutusta ja tokoilua Lepuskissa. Kun olin kotoa lähdössä, tarkistelin treenirepusta, että kaikki olisi mukana. Saman tien tajusin, että h*vetti, olin eilen jättänyt ruututötsät nätisti niille sijoilleen urheilupuiston parkkiksella. Toopetoopetoope. Ekana siis kun mentiin urheilupuistoon menin katsomaan eilisen treenipaikan ja eiväthän ne siinä olleet, mihin olin ne jättänyt - vaan sievässä rivissä vieressä hangella :-) Auramies oli varmaan ne nostanut siihen odottamaan, kiitos ystävällisestä toiminnasta! Kosketusalusta ei ollut tallessa, mutta niitä nyt saa helposti uusia.

Tehtiin sitten ruutua ilman alustaa. Ekalla R juoksi ruutuun mutta ihan vasemmasta laidasta. Naks kuitenkin ja palkka. Toka meni hyvin - olisi pitänyt jättää siihen! - ja kolmannella ei mennyt ruutun asti vaan jäi sen eteen. Uudella käskyllä kuitenkin hienosti ruudun keskelle. Vika meni sitten taas hyvin. Vähän perusasentoja ja edestä perusasentoon siirtymisiä, jotenkin oli vähän löysää tekemistä. Liikkeestä jäävät, aika hyviä, istumisessa tarjosi pariin otteeseen seisomista. Mun pitää kiinnittää äänenpainoon paljon huomiota, jos sanon "väärin", R tekee väärin. Luoksetulon stoppia, hyvin taas, tää voidaan ehkä jättää nyt vähän vähemmälle. Tunnarikapulaa piilottelin myös, omaa vain tällä kertaa.

Sitten vielähaukutukset, hakuryhmäläisiä tuli muutama ottamaan ilmaisuja. Linda oli ukkona, otettiin neljä sarjaa 20+, 30+, 40- ja 10+. Hyvin haukkui, tosin tuossa pisimmässä pari ihan lyhyttä pätkäisyä. Otettiin enemmän etäisyyttä ukon ja mun välille, ei ongelmia. Lisäksi liikuskelin itse vähän kauemmas, ei tuntunut häiritsevän Ramoa.

Eilen ja tänään myös niitä perhanan kaukoja molemmille kotona. Edistystä selvästi molemmilla! Lili teki tänään jo varsin nättejä hissejä s-m-s:ssa, joka on ollut se hankalin. Itse olen siitä maks. parin metrin päässä, koska ei meidän olkkarissa hirveesti enempää mahdu. Mutta hieno juttu nähdä, kuinka homma etenee. Ramon kanssa i-m-i, jossa aluksi oli tosiaan hakemista, kun R tarjosi seisomista koko ajan. Nyt tuo alkaa toimia kuitenkin aika jees. Olen nyt keskittynyt enemmänkin varmaan ja rauhalliseen tekemiseen kuin liikkeiden nopeuteen. Tehdään Raran kanssa i-m-i:tä tää viikko ja ens viikolla siirrytään sitten seuraavaan.

Simo naksuilee myös molempien kanssa. Lilille edelleen sitä etujaloilla seisomista ("käsilläseisontaa" siis) ja uutena maan/lattian "nokkimista" (kanatyyliin siis). Rampe on oravan oikeastaan oppinut (takajaloilla istumisen etutassun söpösti ylhäällä) ja nyt ne tekevät peruuttamista.

Illalla otin myös tunnaria molemmille olkkarin lattialla. Pauliina oli hajustanut kapulat, joten suht tuore haju väärissä. Väärät siis kasassa, oma ehkä 10 cm päässä kasasta ja pari namia seassa. Molemmille n. viisi toistoa, kaikki onnasivat. Ramon pidin vielä narussa, se oli vähän epävarmemman oloinen kuin Lili. Näissä kantsii varmaan pitää toistot per treenikerta aika vähissä. Kiekat kasvaa kerta kerralta, samoin myös yliyrittämisen ja epäonnistumisen riski.