Eilen lenkkeiltiin omalla laumalla Uusmäessä. Simo on kotona aloitellut sienikoirien kouluttamista ja nyt kiusaus kävi liian suureksi kokeilla metsässä sienestystä, kun suppiksia kerran löydettiin. Lili pari kertaa jopa ilmaisi paikkoja, joissa suppiksia oli ollut (joku kilpailija poiminut ennen meitä). Kyllä se tästä. Rampe käy vähän kiekoilla tuosta asiasta ja alkaa pomppia hulluna ja saattaa yrittää napata sienen suuhunsa, ei hyvä. Mutta kotitreenit jatkuu, treenisieniä on kotona jo hyvä määrä…

 

Lenkin lopuksi paukuteltiin molemmille yhtä aikaa ja Simo vielä haukutti Ramon. Hyvin R Simoakin haukkui, Simo oli lakanan alla piilossa ja meni pitkälle piiloon. Hyvähyvä.

 

Vähän vielä tottistelua perään. Lilille jääviä, taisi kaikki onnata suht hyvin. Istumiset ja maahanmenot oli hyviä. Seisomisessa pysähtyy napakasti mutta kun Simo kävelee pidemmälle, saattaa ottaa askeleen tai kaksi perään jossain vaiheessa Simon loitotessa. Mietittiin, että jos Lilille ottaisi tuohon hetkeksi takapalkan ja saisi pikkutepsuttelun sillä ehkä pois. Luoksetulon pysäytystä. Eka pysähtyi aika hitaasti ja ottivat takapalkan sitten. Näin tehden ekalla ennakoi, josta ei palkkaa, toka oli tosi hyvä.

 

Ramolle liikkeestä jäävät samoin, maa ja istu. Hyviä olivat, tosin maahanmenossa (!) tällä kertaa mulla iso vartaloapu. Huoh näiden kanssa. No, koira osasi kuitenkin, se tärkeintä. Vähän seuruuta kai myös tehtiin ja loppuun luoksetulo. Sitten koklattiin matalalla puuaidalla vielä tokon hyppyä, hyvin osasi.

 

Tänään Petikossa tottis ja esineet kera Nooran, Piian ja Saaran. Ennen treenejä kierrettiin vajaan tunnin remmilenkki Nooran ja Iineksen kanssa. Kivasti sujui remmilenkkeily Rampelta, teki hyvää vaihteeksi. R:n kanssa ensin tuomarin tervehtimistä ja kopelointia ja mikrosirun lukua samppoopurtilolla. Noora ja Piia tuomareina. Jonkin verran R kyllä väistää, ei tykkää kun muut kopeloi, mutta sietää kuitenkin ja se riittää mulle. Voisi noita kopelointeja kuitenkin ottaa tässä lähiaikoina. Sitten Serin kanssa ”odottelua” eli koirat perusasennossa pidempään ja siinä kökötettiin. Hyvin oli.

 

Lopuksi paikkamakuu Serin puuhatessa. R makasi rauhassa eikä reagoinut Serin touhuihin. Kerran vaihtoi lonkalle, ei muuta huomautettavaa. Lopuksi leikittiin vaan ja kivaa oli.

 

Sitten köröteltiin rotikoiden kentän ohi metsään kuoppatietä pitkin esinemaastoihin, jotka oltiin bongattu lenkillä. Tallattiin ehkä reilu 40 m leveä ja täyssyvä ruutu. Saattoi olla vähän leveämpikin. No iso se oli joka tapauksessa. Ramolle kolme esinettä, joista kaksi kulmien lähelle ja yksi keskelle. Lähetin oikealta laidalta ja R upposi nätisti melkein suoraan ja palautti nopsasti oikean takakulmaesineen, josta iso palkka. Toinen lähetys vähän keskempää, yhtä hyvällä innolla lähti. Etsintä kesti vähän pidempään mutta ei kauaa tämäkään. Toinen takakulmaesine löytyi ja palautti hyvin, iso palkka tästäkin. Jee Rampe jee!