Tänään tottista Lepuskissa. Ennen treenejä käytiin Nooran&Iineksen kanssa lenkillä. Koklattiin, josko penskat olisivat saaneet leikit aikaan mutta I olisi mielellään rummuttanut Ramoa, joten I kiinni ja R sai juoksennella irti.

Tehtiin eka tuomarin tervehtiminen ja henkilöryhmä. Koklattiin vähän käännöksiä myös, vasemmalle jees, täyskäännökset vasuriin ihan OK. Oikealle oli taas vähän liikaa virtaa eli pakkasi avautui hetkeksi. Paikkamakuu, ehkä reilun minuutin vain, oli hyvin.

Sitten tunnarikokeilu. Tunnarit olivat Piialla hajustumassa hyvän tovin, tosin Noora sitten laittoi ne esille. Onkohan tuo huono, että niissä on kahden ihmisen hajua…? Noh, väärät laitettiin riviin ja oma eka selvästi muista erilleen niiden taakse. Ekalla otti ensin väärän suuhun mutta vaihtoi omaan. Tokalla ja kolmannella vauhtia oli ihan liikaa ja toi molemmilla eka väärän, sitten oman. 4–6:llä toin koiran lähemmäs, tyyliin vajaan metrin päähän A (aiemmilla kerroilla etäisyys oli tosin sekin lyhyt, muutaman metrin) ja lähetin siitä. Tää toimi: vauhtia ja kiekkoja oli vähemmän ja oma tuli joka kerralla. Tehdään siis näin, että koira lähellä tunnareita, ainakin aluksi. Vähitellen (treenin lopuksi) voi sitten matkaa kasvattaa.

Sitten muut koirakot esiin ja ryhmäsessio. R oli aika kivasti, kyllä kiekat vähän lisääntyvät häiriöstä mutta ei pahasti. Tehtiin seuruuta ja jäävät. Kaikki jäävät hienoja! Seisomisessa eka käsiapu, sen jälkeen ilman. Paikkamakuunkin teetin, vaikka kiekkoja oli tosiaan vähän liikaa. Ihan OK meni kuitenkin, vähän kurotteli kaulaansa pariin otteeseen mutta aika jees. Pitää alkaa nyt rauhassa itse tehtäessä kasvattamaan vähitellen aikaa ja etäisyyttä. Loppuun tehtiin luoksetulo, vauhdikas sellainen ja leikittiin nartsapallolla.

Treenien jälkeen haukutettiin vielä Ramo, Noora ukkona (kiitos!). Sarjat 20, 25, 10, 30, 5. Muuten hyvä, mutta 30:n sarjassa pätkäisi n. 25 kohdalla, minkä vuoksi sitten loppupeleissä sarja oli aika pitkä, kun Noora odotti hyvää sarjaa. Täytyy nyt saada taas haukut useammin tehtyä, niin saadaan nuo pitkätkin sarjat ilman pätkimistä.