Ma Lili oli Simon mukana töissä koko päivän. Simon työkaveri otti tikit pois. Hyvin oli haava parantunut, ja Lilin onneksi kauluri jouti arkistoon.

Rampen (ja Joonan) kanssa käytiin uimahallin parkkiksella ottamassa pikkutottikset. Perusasentoja ja pikkuseuruita, ihan jees meininki vaikka oli enemmän intoa kuin taitoa. Aattelin tehdä jääviä, mutta hinkattiin sitten pelkkää istumista, kun se oli neitokaiselta päässyt unohtumaan. Lopuksi kilosella kapulalla ensin pari nostoa ja sitten kunnon vauhtinouto – ja se olikin vauhdikas! Tämä n:n kuukauden tauko on näköjään ainakin ällömmän kapulan noudolle tehnyt hyvää.

“Onko entinen elämä tullut takaisin?!?" ajattelivat koirat varmaankin eilen. Käytiin nimittäin päivällä Talissa tottistamassa ja illalla juoksemassa. Tottisreissulla Joona oli mukana (ekaa kertaa, tästä se lähtee…) ja seurana Petra&Aida, kiitokset! Petra jaksoi hyrrytellä pienen päikkärimiehen vaunuja ja jelppiä muutenkin itse treeneissä.

Lili pääsi ensin hommiin ja oli suhteellisen täpinässä. Tehtiin aluksi perushommia: vähän seuruuta, sitten jäävät peräjälkeen. Liikkeestä seisomista hinkattiin muutamia kertoja. Lopuksi Petra ampui siten, että L oli makuussa, nampat takana ja meikä näkyvissä. Hyvin sujui.

Rampen
kanssa aluksi seuruupaikkaa Suskin ohjeiden mukaan. Virtaa oli etenkin alussa suht paljon ja asento aukesi sen 2 cm, josta nopea pysähdys ja kehu, kun korjasi oikeaan. Muutama tällainen huomautus ja asento parani selvästi. Hyvä! Sitten taidettiin tehdä liikkeestä seisomista ja nouto kiloisella, oli muuten nättiä.

Sitten em x 2. Petra oli vienyt valmiiksi palkan. R lähti hienosti täysillä, mutta ajautui sen verran vinoon oikealle, ettei löytänyt palkkaa. Käytiin yhdessä katsomassa palkka ja sitten uudestaan. Ja toinen perään muistaakseni? Lopuksi Petra ampui siten, että seuruutin namipalkka kädessä. Korvat reagoivat selvästi ekalla ja R vilkaisi päätä liikuttamatta taakse, missä P oli.

Tänään vähän ex tempore sain Joonan isovanhemmat seurakseen päivällä ja hurautin taas Taliin. Olis pitänyt ottaa kamera mukaan – ihana ilma!

Lili taas ensin hommiin. Seuruuta alkuun ja liikkeestä jäävät, etenkin seisomista, pitemmällä kävelymatkalla. Hyvin sujui, tosin juoksussa L edistää selvästi. En tiedä, jaksaako tuohon puuttua. Seisomista tehdään nyt AINA takapalkalla, jotta L ei ota niitä askelia perään.

Vietiin yhdessä em-palkka, välissä käytiin tekemässä ainakin tasamaanouto (650:llä), hieno oli. Sitten se em, ilman maahanmenoa, oli nätti. Toinen em taidettiin tehdä heti perään: ei palkkaa odottamassa ja käskin koiran maahan. Meni ehkä 4 s käskyn jälkeen kuikuiltuaan palkkapurkkia…

Muutamia helppoja paikkamakuita 4 kpl: lyhyet ajat, välillä palkka takana apuna. Aluksi oli levoton, mutta parani nopeasti. Täytyy vaan tehdä tuossa toistoja, uskon sen auttavan epävarmuuteen. Lopuksi vielä paukut siten, että L etsi ja söi namppoja.

Ramon kanssa aluksi taas seuruuta, asennon hinkkausta. Oli vähän löysempi jotenkin tänään kuin eilen, mutta ok kuitenkin. Liikkeestä jääviä: seisomista takapalkalla + pitkä kävelymatka, istuminen + pitkä kävelymatka, maahanmenoissa hain vaan nopeutta ja kyynäriä kerralla maahan, siinä vähän hakemista.

Em-palkka odotti koiran tietämättä valmiiksi. Vihjesana toimii kyllä hyvin ja oli nätti em (ei maahanmenoa). Sitten taidettiin tehdä pari luoksetuloa ja edestä perusasentoon siirtymisiä. Lopuksi ammuin Ärrälle sen etsiessä namppoja maasta, ei reaktioita. Vastustin kiusausta tehdä myös noutoa tänään. Simon kanssa puhuttiin tosta, että Ramolle taitaa olla parempi, ettei hinkkaa turhaan. Muistelin siis eilistä hienoa noutoa kilosen kapulalla ja annoin asian olla tänään :)