Aamujuoksut taas tänään, loistava keli jälleen. Tästä voisi kehittää oikeesti tavan, niin mukava on nyt ollut juoksentelu.

 

Illalla tottista Luukin parkkiksella. Käväistiin ennen treeniä tsekkaamassa kenttä, joka oli kovin luminen ja loskainen. Otin kuitenkin paukkutreenin molemmille. Söivät namppoja, paukuttelin muutaman kerran noin 10 askeleen päässä. Tosi kovalta tuntui paukkujen ääni tänään, oli ihan tyyni ja ääni kaikui kovasti metsästä.

 

Ramo pääsi ensin hommiin. Alkuun käytiin yhdessä viemässä eteenmenopalkka kentän laitaan. Ärrä ei olisi malttanut rauhoittua, vaan hinkusi sapuskalle ja piippaili vähän. Tehtiin alkuun vähän maahamenoja ja istumisia, jotta saisi kiekkoja vähän alemmas ja penskan uskomaan, että sapuskalle ei vielä pääse. Sitten tehtiin luoksepäästävyys, joka meni oikein hyvin. Heini kävi ensin vain vieressä seisomassa, sen jälkeen tuli ihan kunnolla meidän luokse, meni kyykkyyn ja silitti Rampen poskesta. Hienosti oli penska, treeni on tässä auttanut, R ei meinannut karkuun yhtään.

 

Liikkeestä seisomista ja siinä malttia/pysymistä. Sujui paremmin kuin eilen, ei hinkattu pitkään. Sitten ”luoksetulo” käskytyksellä eli jätin koiran, Heini kiekaisi iloisesti ”Käsky!” ja palasin palkkaamaan koiran. Pari tehtiin näitä. Ekalla peppu ihan vähän heilahti Heinin käskystä. Muutama edestä perusasentoon siirtyminen, sujuivat tosi kivasti, treeni näköjään auttaa... Sitten se Rampen kiivaasti odottama eteenmeno, joka meni hienosti, ei se hetkeksikään varmaan unohtanut kentän laidalla odottavaa pöperöään. Jossakin vaiheessa piakkoin pitää noihin alkaa ottaa joku roti valmistelevaan osaan, nyt tuo on niin lähdössä saman tien kun tajuaa, että eteenmeno tehdään seuraavaksi.

 

Tottiksen jälkeen käytiin metsän puolella haukuttamassa Ramona, Heini ukkona. Kolme sarjaa: reilu 20, n. 40, n. 15. Otin tarkoituksella pidemmän lähetysmatkan, ehkä 30 m. Näitä voisi nyt tehdä enemmän pidemmällä matkalla. Muuten meni hyvin haukut, mutta pisimmällä tuli kaksi sekunnin taukoa, taisi vilkaista mun lähestymistä. Autoilla vielä haukkujen jälkeen paikkamakuu, muutaman minuutin (taas). Ekalla takana olleen lumikasan takaa kuului joku iso ääni ja R nousti kyynärpäät ylös kuikuillessaan äänen suuntaan. Kävin laittamassa uudestaan makuulle.

 

Lilille sama kuvio eli eteenmenopalkka kentän laitaan ja hommiin. Voi kiesus sitä kiekkojen määrää. Tehtiin liikkeestä seisomista, jonka L sekoitti aluksi koko ajan istumiseen. Ei selvästi malttanut keskittyä, kun sapuskapurkki täytti mielen. Ja sitten kun teki oikean liikkeen, mukana oli yksi tai kaksi tepsutusta. Niistä ei palkkaa. Hinkkailtiin muutaman kerran ja sitten lopetettiin pariin onnistuneeseen.

 

Parikiloisella kapulalla luovutusta ja yksi palautus pidemmältä matkalta. Muuten oikein hyvät mutta ääntä, ääntä… Lopuksi luoksetulo, joka oli aika nopsa, vaikka koira joutui juosta poispäin himoitsemaltaan ruokakupilta… Ja sitten se eteenmeno, otin ilman valmistavaa tosi pitkältä matkalta. Hyvin meni, en käskenyt maahan.