Ke oltiin pentutreeneissä Ramon kanssa. Ramokin pääsi tekemään. Naksuilin kontaktista, Daniela ja Lusmu-bortsu häiriöinä ja muukin porukka ihan vieressä. Hienosti pieni keskittyi muhun. Lopuksi luoksetulo, R tuli vauhdilla. Koitin palkata lelulla mutta R ei oikein lämmennyt tai näytti vaan odottavan namipalkkaa. Vaihdoin namiin ja vähän saatiin leikkiäkin aikaan. Treenien jälkeen käytiin Sellossa eläinliikkeessä, Rampsu oli tosi reipas ja yllättävän kiltisti eläinkaupassa. Koitin löytää Ramolle heijastinvaljaita, mutta ei useista sovitteluista huolimatta löytynyt sopivaa, hitsi vie. Täytyy koittaa toista kauppaa.

To mulla oli "vapaailta", Simo hoiti koirat. Tosin kävin kyllä päivällä Ramonan kanssa ihan kunnon lenkin Mäkkylän kallioilla. Kamera oli mukana, oli hieno ilma. Joitakin ihan kivoja kuvia sain, tosin valoa on jo tosi vähän keskipäivälläkin. Ja Rampsu-pieni kun pyörii usein niin lähellä, että kuvia on vaikea saada. Tai viimeistään siinä vaiheessa, kun kyykistyy ottamaan kuvaa, se ryntää luokse. Hyvä tietty näin, ettei huitele omia reissujaan lenkillä. Kävin sitten tosiaan illalla leffasta piiiitkästä aikaa, Ganes käytiin Riikan kanssa kattomassa. Yllätti erittäin positiivisesti, oli hauska ja kiinnostava. Ihan terveellistä (kai) välillä harrastaa muutakin kuin koiria :-)

Naksuiltu ja leikitty ollaan päivittäin. Lilin kanssa kaukoja (lähinnä maasta seisomaan nousua) ja merkkiä. Rampsun kanssa maahanmenoa, esineeseen tarttumista, eteenistumista, kontaktia. Ramona on ihan tosi nopea kaikessa, mitä se tekee. Tässä on itellä ollut vähän totuttelua. Leikkiessä ja "treenatessa" saa itse keskittyä ihan kympillä, jotta pysyy neidin mukana :-) Ramona selvästi tajuaa jo naksuilun ja "treenaamisen" olevan hauskaa: tänään se sai portin takana ollessaan totaalisen hepulin, kun naksuilin ja leikin Lilin kanssa.

Tänään lenkki vettyneessä Painiityssä kaksin Ramonan kanssa, Simo vei Lilin Uusikseen. Rampsu oli aivan intona pitkästä heinikosta, juoksenteli aivan päättömänä. Tuli ainakin hyvää liikuntaa. Paikka oli tosiaan ihan veden vallassa, paikoin leveitäkin ojia, joista Rampsu selviytyi hienosti. Pari kertaa tosin pludasi, pienoinen. Naksuttelin aina välillä kontaktista kesken lenkin, neito hiffaa homman nimen aina samantien.

Ramolla on selvästi nyt vähän mörkövaihe päällä. Etenkin pimeellä se tarkkailee kaikkea ja tarkasti ja pöhisee aika helposti. Koitetaan ite ottaa rauhallisesti nää tilanteet ja olla reagoimatta, kehutaan ja palkataan kontaktista. Ja vältetään nyt yhteislenkkejä pimeellä, koska noi kyllä ottaa toisiltaan niin vahvasti vaikutteita, että yhden pöhinä on toisen rähinä. Vau, mikä verbaalivirtuoosi olenkaan.

Leena