Lauantaina käytiin piiitkä metsälenkki koko köörin kanssa. Ramona jaksoi hienosti, välillä tosin kammotti vähän, että miten se jaksaa, ja kannettiin sitä osan matkaa. Lenkin päätteeksi Lilillä muutama tottisluoksetuloa. Kokeilin pitkästä aikaa pitää lelun leuan alla ja tuloksena oli tosi hyvä luoksetulo. Tätä vois ottaa treenissä vähän useemminkin.

Lenkin jälkeen kävin vielä mun vanhemmilla piipahtamassa pennun kanssa. Ollin family oli siellä myös eli Ramona pääsi viihdyttämään poikia. Kiva oli nähdä niitä ja Ramonalla ja pojilla sujui hyvin. Aaro etenkin on siitä aivan tohkeissaan.

Sunnuntaina Simo kävi aamulla jälkitreenejä vetämässä ja Lili sai jäljestää. Peltojälki, vieras, kaikki kepit nousivat. Tosi hyvä. Pitäis saada sitten vieras metsäjälki pian.

Ramonan kanssa käytiin sunnuntaina Helgalla leikkimässä. Hienosti menivät leikit taas. Veeti oli vähän touhuissa mukana, mutta ei se juuri leikkinyt. Aluksi Ramona ujosteli Veetiä aika lailla, kun se pöristeli intouttaan Ramonalle, mutta äkkiä se siitä laantui. Vierailun päätteeksi Ramona väänsi kakit lattialle... Tätä se ei oo koskaan tehnyt kotona.

Illalla Nina ja Harri kävivät pentua kattomassa ja näytettiin sitten lopuksi Ramonalle Mila- ja Lene-tollerit. Milalla on just ollut pennut ja Ramona yritti päästä maitobaariin. Mila ei tietty antanut vaan rähähti nätisti pennulle. Lene olis ollut valmis leikkimään :-) Kiva, että R sai taas tutustua uusiin, aikuisiin, tervepäisiin koiruuksiin!

Vähän on alkanut katsekontaktia Ramonan kanssa treenailla. Ovi aukeaa vain katseesta ja ruoka tulee samoin. Ovi-jutun se on tainnut jo tajuta. Luoksetulotreenit aloitettiin kans eli aiemmin ollaan vaan huudeltu Ramonan nimeä ja tavallaan totutettu se nimeensä kunnolla ja nyt sitten luoksekutsu täällä mukaan kuvioon.

Pissaaminen on ehkä vähän vähentynyt. Aamulla ei tule enää ainakaan joka kerta ilopissoja, kun tullaan keittiöön ja yöllä on yleensä tullut vain yhdet.

Tänään maanantaina totuttelin Ramonaa taas valjaisiin ja käytiin urheilupuistossa ihmettelemässä skeittaajia. Lili joutui odottamaan autossa ja otin sen minitottiksille pentutreenien jälkeen. Se kävi tosi kuumana, mutta teki hyvin. Otin luoksetulon loppuasentoja ja yhden täyden liikkeen, nopeita istumisia ja maahanmenoja. Kari tuli Dinan kanssa sitten meidän läheltä ja Lili kävi siinä niin kuumana, että karkasi moikkaamaan Dinaa. Hemmetti, että ärsytti. Näitä täytyy nyt taas alkaa treenata. Oma vika kyllä, olis pitänyt ottaa L kunnolla käskyn alle ja tehdä reippaasti jotain. Ens kerralla vastaavassa tilanteessa itselle vähän päättäväisyyttä enemmän - ja koiralle liina varmuuden vuoksi.

Mulla alkoi tänään kuukauden täyspäiväinen harjoittelu eli koirat joutuu joka päivä olemaan yksin kotona. Tylsää, mutta ei se onneksi ole kuin tämän syyskuun. Milloinkohan musta on kokopäiväiseksi työntekijäksi... ;-) Onneksi on opintoja vielä turvallisesti vuoden päivät varmaan ainakin niin ei ihan heti täystyöllistetyn elämä uhkaa.

Leena