Kevään ekat jäljet tehtiin sunnuntaina mökillä molemmille rekuille. Ramolle itse asiassa kaksi, itse tallasin molemmat. Suurimmaksi osaksi lumet olivat sulaneet, mutta paikoin oli vähän lunta ja muutoin maa välillä vähän jäinen. Ihan jees jälkikeli kuitenkin.

Eka keppijälki, 10 keppiä ja matkaa ehkä vain 150 m. Lähetin ”janalta” eli parin, kolmen metrin päästä jäljeltä. Vähäsen haahusi aluksi, mutta lähti suht varmasti oikeaan suuntaan. Simon kanssa pohdittiin, että Ramolle tehdään nyt aina noin, että se etsii janalta jäljen, oli jana tähän alkuun kuinka lyhyt hyvänsä.

 

Kaikki kepit nousivat hienosti ja hyvin R palautti ne mulle käteen, palkaksi broilerpullaa, kelpasi oikein hyvin. Muistelin, että viime vuonna oli pari kertaa sellainen meininki, että R olisi halunnut jatkaa matkaa keppi suussa. Nyt ei tuota esiintynyt.

 

Toka jälki oli vähän pidempi, ehkä 200 m, 7 keppiä. Lähetys janalta taas, ehkä 5 m päästä jäljeltä. Hyvin ja varmasti läksi R taas etenemään jäljellä. Yksi keppi ei noussut, muut hienosti. Se yksikin taisi olla sellainen, että R oli hajulla mutta ei onnistunut tarkentamaan kepille. Yhdessä kohdassa nimittäin pyöriskeli hetken paikoillaan mutta en siinä hötäkässä tajunnut, että keppi varmaan kyseessä. Jäljen päässä R ei taaskaan olisi malttanut lopettaa jäljestämistä ja kesti hetken, ennen kuin sain sen innostumaan palloleikistä.

 

Vauhtia oli molemmilla jäljillä aika runsaasti mutta Simo the Jälkivastaavan mielestä ei liikaa. Mun pitää itse pitää oma tahti tarpeeksi verkkaisena ja tasaisena ja siten rahoittaa Ramon menoa. Jäljestäminen on selvästi Ramosta hirmu hauskaa ja se tekee keskittyneesti hommia.

 

Lilille vähän pidempi jälki (ehkä 300 m?), jossa 3 esinettä ja 5 keppiä, Simo tallasi. Esineinä hanskoja tms. Kaikki esineet nousivat mutta keppejä taisi jäädä 2 metsään. Janalla (ei pitkä, ehkä 10 m) ihan OK duunia, takajäljelle tosin ensin. Jäljestys oli suht tarkkaa, vauhtia riitti. Tiedä sitten, että häiritsikö tuo esineiden mukana oleminen vai mikä oli, kun kaksi keppiä jäi.