Flunssaa pukkaa mutta lähdin ex temporee Simon ryhmän kanssa esinetreeneihin ja siinä sitten samassa jäljenkin tallasin. Muuten hyvä että tuli mentyä mutta yksi miinupuoli: hirvareita oli sitten taas Siikajärven mettät täynnä… Ällöttäviä. Onneksi niistä ei sinänsä mitään vaaraa ole, epämiellyttäviä vaan senkin edestä.

 

Ruutu oli reilu 50 m syvä ja ehkä 15 m leveä. Ens kerralla täytyy koittaa muistaa tehdä täysleveä ruutu. Meidän koissujen juoksujen takia olivat vasta viimeisten joukossa vuorossa, joten ruudussa paljon hajuja. Suht kova tuuli, joka puhalsi ruudusta suoraan lähetyssivulle.

 

Ramo ensin vuoroon. Sillä ruudussa viisi vierasta esinettä, haetutin kolme. R oli tosi hyvä tänään, kesti pari minuutti löytää ja tuoda kaikki kolme. Eka lapsen pikkuinen kenkä takakulmasta, sitten keskiesine (lompakko) ja lopuksi takaesine (rannehikinauha). Ekasta vain kehut, tokasta pari nakkipalasta, vikasta kissanruoka. Hyvä Rampe!

 

Lilille samat sävelet ja loistavasti pelitti Lilpekin. L taisi samoin löytää ensin takaesineen, sitten keskiesineen ja sitten toisen takaesineen. Eikä aikaakaan mennyt juuri Rampea enempää. Super-Mupi!

 

Olin tallannut Ramolle ennen esineitä jäljen, ehkä 300 m, neljä keppiä. Merkkasin vain lähetyspaikan, en jälkeä muuten lainkaan. Jäljellä siellä täällä 2-20 namin sarjoja. Kaksi 90 asteen kulmaa, toinen vasen, toinen oikealle.

 

Janalla (ehkä 15 m?) teki hyvin, tosin ihan ekana olisi lähtenyt suoraan 90 astetta vinoon lähetyspaikasta, joku haju siinä houkutti. Estin lähtemästä ja uusi yritys. Nyt meni hienosti, ihan hilppaisen oikealle viistoon, lähes suoraan kuitenkin. Varmasti nappasi jäljen ja jäljesti alussa rauhallisesti. Eka keppi mielestäni löytyi mutta toka jäi pieneen sähellykseen todennäköisesti. Eli kulman jälkeen R hetkeksi hukkasi jäljen ja itse tiirailin siinä vaiheessa lähellä puussa hypellyttä tikkaa (fiksua harrastaa lintubongausta kesken treenin), joten en ollut ihan kartalla itsekään. R löysi kuitenkin jäljen suht nopeasti mutta ilmeisesti keppi jäi sitten siihen hötäkkään. Kolmas keppi löytyi taas hyvin mutta viimeisen olisi jättänyt, ellen olisi ollut itse tarkka. Otin sen siis siinä muutaman metrin taaksepäin ja sitten löysi kepin.

 

Jäljestys oli tänään välillä hyvää ja rauhallista, välillä vähän epätarkkaa. Suht kova tuuli saattoi vaikeuttaa. 2 ja 4 kepit jotka jäi/meinasi jäädä, olin tarkoituksella laittanut varvikkoon eli vaikeampiin paikkoihin. Täytyy siis tehdä nyt erikseen edelleen janatreeniä, sitten voisi tehdä yhden namijäljen taas että saisi tarkkuutta ja vielä keppijäljen, jossa paljon keppejä ja hankalissa paikoissa.