Kamalan kiire ollut meikäläisellä gradusemman takia koko viikon, tosi vähän ehtinyt tehdä koirien kanssa mitään ihmeellistä. Simo on onneksi ollut kiltti ja hoitanut koiria enemmän kuin oman osuutensa. Lilillä juoksu kunnolla päällä, eli remmilenkkiä sen kanssa, tylsää.

Kotona ollaan Lilin kanssa naksuiltu askelsiirtymisiä taaksepäin, yhtä askelta lähinnä. Alkaa sujua. Lisäksi ollaan treenailtu Ollia ja Vesaa :-) eli ohjatun suuntia, oikeaa ja vasenta. Noi hauskat käskyt nappasin erään vieraan bortsu-ihmisen blogista, johon eksyin tällä viikolla. Ehdin hetken jo tuskailla, että mitkä käskyt noihin ottaisin, kun en vasenta ja oikeaa halua ottaa. Ramon kanssa tällä viikolla maahanmenoa, perusasentoa ja kosketusalustaa. Alusta sujuu jo hienosti, kasvatan naksauttamisaikaa vähitellen, samoin etäisyyttä itsestäni.

 

Ramon kanssa ma ja tänään kivat lenkit Mäkkylän kallioilla. Risuleikkiä, palloleikkiä, narupalloleikkiä – neiti aivan innoissaan kaikista. Totteli täydellisesti ja piti hienosti kontaktia koko lenkin (ei siis non-stoppina :-)). Ihana tyttö!

Ramona on nyt tosissaan keksinyt sohvan ihanuuden. Siitä on tullut sen lempipaikka, ja me kun yritetään, että koirat saisi olla sohvalla vaan kun ne saa siihen luvan… Nytkin se vetää sikeitä selkänojalla :-)

Eilen ja vielä tänäänkin on tuijoteltu telkkaria Jokelan kauheiden tapahtumien vuoksi. Jotenkin tuli hetkeksi kateus koiria kohtaan. Ramona eilen puuhasteli omiaan, kun katottiin uutisista järkyttäviä juttuja, ja tuli tosiaan semmoinen olo, että pieni otus on onnellisen tietämätön moisista kauheuksista.

Maanantaina kävin agikurssin ekalla kerralla, joka oli teoriaa. Lililtä jää nyt ainakin pari kertaa väliin, mutta Ramonan voin ottaa hallille mukaan tutustumaan esteisiin, mikä on tosi kiva homma. Muutenkin tuli kiva fiilis kurssista!

Leena