Purinalla taas tänään. Lilikin pääsi mukaan, vaikka vähän se on vaisu ollut. Joko kipeä kuitenkin vähän tai sitten masiksessa jalan ronkkimisesta/kaulurista ym. Tuli vähän huono omatunto, jos oon kipeän koiran vienyt treeneihin. Mutta kyllä se iloinen näytti olevan, kun tekemään pääsi.

Otettiin ensin paikkamakuuta useaan otteeseen. Kävin kolme kertaa piilossa. Ekaksi olin 30 s, palkka välissä, sitten 45 s, palkka ja vikaksi minuutin ja palkka. Tokan ja vikan välissä se nousi aika nopeasti istumaan, mutta tää oli mun vika: pyysin piiloon kävellessäni toista treenaajaa kertomaan, jos L nousee. Lili näistä aina hämääntyy, jos siis jotakin juttelen paikkamakuun aikana/piiloon mennessä. Olisi pitänyt muista tämä. No, ehkä ens kerralla sitten taas tajuaa paremmin :-)

Sitten otettiin muutama edestä perusasentoon siirtyminen, jotka menivät tosi hyvin. Tätä on tehty kotona aika paljon, ja nyt menee tosiaan hyvin. Harvakseltaan L saattaa jättää perusasennon ihan vähän vajaaksi, mutta niistä en palkkaa. Harvenevat nämä kuitenkin mielestäni koko ajan.



Sitten maahanmenoja, paikallaan ja liikkeestä. Jotka olivatkin sitten tosi vaikeita. L tarjosi kaikkea muuta vähän väliä, kuten seisomista ja palvomista. Tämä vika siis hölmö temppu, jota tehty kotona parina viime päivänä: L laske etutassut alas ja jättää pyllyn pystyyn eli palvoo. No, neiti tarjosi sitten tätä pari kertaa, kun ideana oli maahanmeno. Ei voinut muuta kuin nauraa. Alkoi sitten tämäkin sujua lopuksi onneksi.



Muutama liikkeestä seiso myös, menivät hyvin. Pari lyhyttä paikkaistumista, menivät hyvin, en ollut piilossa. Muutama maasta seuraamaan lähteminen siten, että olin askeleen pari Lilin edellä. Ensin ei meinannut lähteä mukaan, mutta alkoi sujua tämäkin. Palkkasin heti, kun oli tullut hyvään seuraamispaikkaan ja kontakti.



Vähän oli Lilin kanssa vaisua, en uskaltanut sitä itse kovasti riehuttaa.



Raran kanssa aluksi kontaktia paikallaan ja liikkeessä, mentiin muiden koirakoiden lähistölle, hyvin meni. Maahanmenoja, jotka olivat nopeita, palkaksi nami ja lopuksi lelu+leikkiä. Aloitettiin myös paikallaolotreeni eli laitoin R:n maahan mun vieressä ja nousin siitä itse ylös. Ekaksi yksi nami Raralle ja sitten nousin pystyyn ja sitten naksu ja palkka, eli laskeuduin kyykkyyn. Hyvin sujui, R malttoi alkusähellyksen jälkeen hyvin odottaa ja kontakti oikein hyvä.



Seisomista myös, R tarjosi alkuun maahanmenoa ja istumista, mutta hiffasi sitten kyllä seisomisen idean. Ohjatun suuntia pari kappaletta, oikein hyvät. Pari luoksetuloa joissakin väleissä. R odotti hienosti toisessa päässä kenttää, kunnes kutsuin ja tuli täysillä. Juoksin karkuun ja palkkasin leluriehuleikillä. Leikkimistä muutenkin paljon treenien välissä ja R tykkäsi.



Vähän otettiin myös esineen tuomista, esineenä meikkipussukka ja lopuksi pikkulusikka. Lusikka oli vähän hankala, kun hiekkainen alusta on inhottava, mutta sujui yllättävän hyvin kuitenkin.