Töiden jälkeen tehtiin Ninan ja Lenen kanssa reilun tunnin lenkki ja Lili käyttäytyi älyttömän huonosti. Riekkui narun päässä aluksi, rauhoittui sitten yllättävän nopeasti vähäksi aikaan, ja sitten aloitti taas hullun vetämisen. Koitti myös koko ajan haastaa Leneä leikkimään. Hermot meni totaalisesti pari kertaa. Näitä meidän pitäisi kipeästi saada treenattua useammin.

Heti lenkin jälkeen kiiruhdettiin pienen porukan tottistreeneihin Perkkaalle. Ulkona n. -8 astetta eli aika viileetä. Olin valmistautunut siihen, että treenit menee päin mäntyä, kun lenkillä oli niin karseeta. Lili teki kuitenkin tosi hyvin. Pidin sitä koko ajan vapaana, ja se totteli tosi hyvin ja keskittyi suurimmaksi osaksi muhun. Alussa vaan henkilöryhmään mennessä se kävi haistamassa Katin ja Elinan. Näitä pitäisi välttää, jotta se ei luule, että kokeessakin saa haistella hölöryhmän tyypit. Hyvin kuitenkin pysyi seuraamisessa ja henkilöryhmässä ja istui nopsasti aina kun pysähdyin. Ainoa ongelma oli ajoittainen piippaus. Ei ollut yhtään niin paha kuin viimeksi, mutta ajoittain silti nosti nytkin piipin. Kati ja muut ehdottivat, että ottaisin seuraamisia ilman perusasentoja, koska se tuntuu usein aloittavan piippaamisen perusasennon yhteydessä /jälkeen. Hyvältä kuitenkin kuulemma näyttää seuraaminen!

Koitettiin liikkeestä seisomaan jäämistä, mutta L ei sitä hiffannut ilman nami/käsiapua. Täytyy vastedes ottaa ulkona ollessa aina namiapu ensin ja sitten koittaa ilman. Häiriö siis tässä on vielä ratkaiseva, koska kotona sujuu jo.

Luoksetulo. Jätin Lilin istumaan, lähti kropan verran mun perään. Uudestaan takaisin ja uudestaan istumaan. Kävelin suht pitkälle ja kutsuin luokse. Tuli tosi vauhdilla, vapautin, ja leikin lelulla. Se sai lelun itselleen (pikkupatukka) ja jopa toisen mulle - jouduin tosin vähän houkuttelemaan toisella lelulla.

Pari eteenmenoa. Kati vei pallon vaivihkaa eli oli aika haastava. Lili kuitenkin tajusi, mitä siltä vaadittiin. Se ei kuitenkaan nähnyt palloa, vaan kaarsi sitten vähän oikealle. Lähdin itse sen perään ja siinä vaiheessa se itsekin löysi lelun. Jätin lelun sinne päähän ja käveltiin toiseen päähän. Lili oli hiljaa! Tällä kertaa se todella tiesi, mitä oltiin tekemässä, ja juoksi täysillä lelulle. Hyvin meni. Ens kerralla tän kanssa vois ottaa niin, että se näkee, kun joku käy lelulla päin, eli että se saa vähän apua. L kuitenkin tietää, mistä hommassa on kyse, mikä on hieno juttu.

Hyvin meni treenit nihkeistä nnakko-odotuksista huolimatta ;-)

Leena