Paukkusiedätystä tänään lenkillä Uusmäessä. Hyvä että noita pystyy nyt tekemään arkisinkin. Täytyy ottaa ohjelmaan ainakin pari kolme kertaa viikossa. Ongelmia tuossa ei ole ollut kummallakaan pitkään aikaan. Pitäisi tosin ottaa taas kentällä noita, lähinnä ollaan talven aikana ammuttu metsässä.

Sitten tottista Lepuskin up:ssa. Simo & Lili ensin hommissa. Ottivat aluksi perusasentoja ja lyhyitä seuraamisia, jälleen tavoitteena piipin vähentäminen. Muutamia hyviä pätkiä saivat tehtyä. Perusasennoissa L kerää helposti painetta, jolloin ääntä tulee mukaan. Kun S ottaa koiran suoraan liikkeestä seuraamaan, menee yleensä hyvin ja hiljaa. Plus selvä homma on, että jos S vähänkään hermostuu, ääntä tulee koirasta lisää… Henkilöryhmä meni hyvin. Liikkeestä seisominen ja luoksetulo. Itse seisominen on suht nopea, mutta L tepsutti pari kertaa jalkojaan siinä vaiheessa, kun S oli kävellyt 10–15 askelta poispäin. Näihin pitää nyt kiinnittää huomiota. Ja muistaa aina palkata koira poispäin.

 

Ramolle luoksepäästävyys. Ihan OK oli, vähän se ottaa sikäli painetta, että kiertää peppua vähän sivulle ja tillittää mua sitä tiiviimmin, mitä lähemmäs ”tuomari” tulee. Ramon olemus on sellainen, että ”mä tässä yritän tehdä hommia ja toi tulee ja häiritsee”. Jatkamme harjoituksia, ei tuo mikään ongelma ole, mutta hyvä totuttaa kunnolla.

 

Seuraamisia ja perusasentoja, olin tyytyväinen, nyt muutama pidempi seuruu ja hyvin pelitti. Henkilöryhmässä ei ongelmia. Luoksetulo. Tehtiin niin, että jätin koiran istumaan, kävelin pois, palasin palkkaamaan pari kertaa ja sitten vapautin eli en ottanut tuosta luoksetuloa lainakaan. Tehtiin varsinainen luoksetulo niin, että Saara piti koiraa, joka ei ollut käskyn alla ja sitten kutsuin ja vauhtivapautus. Tuli kovaa :-)

 

Ryhmäsessio vielä soolojen jälkeen. Ramosta huomasi, ettei oltu tätä tehty hetkeen. Pari kertaa perusasennossa kontakti hävisi, näistä sain hyvin huomautettua ja touhu parani nopeasti. Eniten Ramoa taisi kiinnostaa se, että mitä Simo&Lili tekivät. Vähän tehtiin tässä välissä myös maahanmenoja, ensin vähän tökki pari toistoa, sitten sujui. Lilille ryhmäsessiossa lähinnä rauhoittumista ja olemista + hiljaa pysymistä.

 

Haukutettiin vielä Ramo lopuksi, Saara ukkona. Sarjat reilu 25, reilu 40, alle 20. Hyvin haukkui, tosin kävi tökkäisemässä Saaran käsiä ennen kuin aloitti haukun. Mun lähestyminen ei häirinnyt.

***
Täällä viime perjantain tottisvideoita, kiitos Nooralle kuvaamisesta ja seurasta! Videointi on kyllä tosi avartavaa (ja osin masentavaa...). Lilin videoissa lähinnä se, että turhaan hinkkaan, pitäisi lopettaa onnistumiseen, vaikka se olisi eka, miksi turhaan hinkata?! Ramon kanssa noista paistaa mm. se, että maahanmenoissa menen koko ajan koiraan päin. Miksi? Ja palkkaus kyllä osin varsin huonoon kohtaan monessakin touhussa. Noudossa päästän koiran noutamaan, vaikka sen peppu keikkuu 10 cm ilmassa... Maahanmenoissa palkkailen onnessani myös hitaista. Jne. jne. No, näistä opittiin taas aimo annos uutta.