Tänään koiraharrastus tuntui silkalta hulluudelta. Hakukauden startti Nuuksiossa Maikun metsässä. Tuoreesti tullut 15 senttiä (?) lunta, pyry jatkui melkein puolille päivin, pakkasta aste pari. En koko kaaosta selosta tähän, mutta treeneissä vierähti n. klo 9–14.30 ja päivään kuului usean auton lykkimistä, yhden auton (nimittäin meidän) akun hajoaminen ja ko. auton hinauttaminen pois metsästä, raivohullun koiranulkoiluttajan aiheuttama episodi jne. Sitkeästi kuitenkin vedettiin treenit läpi.

 

Itse treenit. Lunta oli meikäläistä yli polven eli varsin paljon meidän pikkukoirien näkökulmasta. Peppi riiseni treenasi ekana ja kauhulla katselin sen ponnistelua hangessa – miten meidän tappijalat siellä pääsisivät eteenpäin… Lilille kaksi hajunhakua (Kati ja Linda). (Meikä ohjasi, koska Simo oli siinä vaiheessa hinausauton kyydissä matkalla kohti korjaamoa.) Oikein hyvin meni. Ekalla se paineli umpihangessa piilolle, tokalla lähti samoin reippaasti hankeen mutta hakeutui pian jonkun tallaajan/edeltävän koiran tallaamalle polulle. Nokka kuitenkin ylhäällä koko ajan. Eikä noissa olosuhteissa muuta voinut odottaakaan. Tosi hyvin teki hommia ja oli radalle tultaessa täpinöissään ja selvästi tiesi, mitä ollaan tekemässä. Hieno mimmi!

 

Sitten Ramo, joka haukutettiin autoilla. Ja oli hankalaa. Innolla kyllä läksi haukkumaan mutta pihahteli ja haukkoi ilmaa eikä heti saanut ääntään avattua. Radalla sitten vain etukulmat (Kati ja Linda). Hirveästi intoa radalle tultaessa ja lähetyksessä. Lindalla kuitenkin tuli samaa pihahtelua alkuun ja L jelppasi kunnon ilmaisun alkuun. Katilla sama homma, ei meinannut aloittaa haukkua, eikä asiaa helpottanut yhtään, että ulkopuolinen koiranulkoiluttaja tuli huutelemaan meitä apuun työntämään autoaan… Ennen kotiin lähtö haukutettiin R vielä ja suht hyvin sujui.

 

Vaikeat olosuhteet, kauden ekat treenit jne. mutta silti mietityttää nyt (taas) tuo ilmaisu. Rullalle vaihtoa aloin pohtimaan mutta se on iso prosessi jne. Mietitään.

(Toim.huom. Autosta oli akku simahtanut totaalisesti ja vaihdettiin uuteen. Oikeastaan puhdasta tsägää, että sattui tekemään tenän juuri sinne Maikun metsän pikkutielle lumikaaospäivänä... :-))