Eilen ei mitään ihmeellistä – paitsi että itse vietin koirattoman illan. Koko ilta kaverin kanssa Sellossa kaupasta toiseen ja rahaa paloi. No, pari kertaa vuodessa voi tällaistakin kai harrastaa ;-)

Tänään mentiin Soilen ja Titon kanssa tottistelemaan Sellon parkkihalliin. Tarkotuksena saada kuukauden päästä tokokokeeseen menevälle Titolle häiriötreeniä halliolosuhteissa. Ja meille kelpasi seura ja häiriö tietysti. Paikka oli TOSI täynnä häiriötä eli Kehä I pauhasi ihan vieressä, alakerrassa tehtiin jotakin remppaa (sirkkelöinnin ym. ääniä ja jotain pauketta) ja samassa parkkikerroksessa liikkui joitakin työmiehiä ja pari kertaa joku kärry hurahti ohi. Tosi hyvin kaikki koirat tekivät hommiä isosta häiriöstä huolimatta.

Otin ensin Lilin hommiin. Neiti oli aluksi vähän epävarma uuden paikan ja melun takia, mutta sitten alkoi sujua. Tehtiin seuraamista, teemana käännökset. Eka täysk. vasuriin oli vähän kökkö mutta sen jälkeen oikeestaan kaikki sujuivat kivasti. Intoa oli, mikä näkyi osin äääntelemisenä. En nyt puuttunut siihen, koska se johtui selvästi uudesta paikasta ja massiivisesta hairiestä. Ja piippailu väheni loppua kohden.

Sitten otettin avo-kaukot niin, että Soile oli liikkurina takana, itse olin ehkä 3-4 m:n päässä (niin kova melu, että halusin varmistaa, että L kuulee käskyt). Lili otti Soilesta vähän häikkää mutta teki liikkeet ihan OK, vähän hitaasti maahanmenot kylläkin. Mutta ihan OK kuitenkin.

Sitten ruutua. Otin heti suoraan ilman alustaa. L selvästi oli hiffannut törpöt jo hyvissä ajoin. Selvästi tiesi suurin piirtein mitä tehdään – ja juoksi oikean etummaisen törpön luo. Kutsuin takaisin ja lähetin uudestaan ja nyt onnasi hyvin. Sitten otin pari alustan kanssa ja sitten vielä yhden ilman. Vikan tein niin, että ruudussa oli ruokaboksi. Tällä vikalla Lili teki pienen mutkan Soilen suuntaan, mutta meni kuitenkin hienosti ruutuun, jossa vapautin sen heti syömään. Tämä vika variaatio sen vuoksi, kun oon miettinyt, että meillä on nää ruututreenit olleet pitkään samanlaisia. Jotain uutta piti vähän kehittää.

Sitten Soile otti Titon tekemään ja mä laitoin Lilin paikkamakuuseen. Olin selkä Liliin päin, ehkä 15-20 askelta koirasta. Tosi hyvin meni! L oli tosi rauhallinen (seurailin välillä peilistä) eikä juurikaan ottanut häikkää Titosta ja Soilesta. Kävin muutaman kerran palkkaamassa. Hyvä Lili!

Sitten otettiin vielä muutama maahanmeno, jotka oli Liliksi tosi nopeita! Tein muutamia juoksusta ja nekin hyviä. Jippii! Ja vielä loppuun joitakin liikkeestä seisomisia sekä mun vieressä että sitten luoksetulotyyliin. Ja oikein hyviä nämäkin!

Lopuksi otettiin sitten kimppapaikkamakuu. Hirveesti oli häikkää just siinä vaiheessa, joten jäin näkyville. Lili oli tosi hienosti kaikista äänistä huolimatta. Aika loppuvaiheessa ohi huristeli kärryauto, joka oli Lilille liikaa: se alkoi haukkua. Ennakoin tämän kuitenkin heti, kun näin kärryn tulevan, ja menin lähemmäs. Kun Lili haukahti ekan kerran, annoin Maa-käskyn ja L pysyi hienosti. Ei meinannutkaan nousta, joten olin tähän tosi tyytyväinen, vaikka haukku ei tietysti ollut hyvä juttu. Mutta harvemmin sitä kai tokokokeessa tommosia kärryjä huristelee muutaman metrin päästä koiran ohi.. Kai…

Lilille lienee saikkutauko tehnyt hyvää – treeni meni oikein hyvin! L teki hienosti kaikesta häiriöstä huolimatta ja oli oikein innostunut ja keskittynyt. Tosi kivaa :-)

Sitten Ramp. Neiti oli innokas autosta päästessään, tehtiin ekaksi kontaktia ja “seuraamista”. Soile piti Titon lähistöllä, puuhastelivat omiaan meille häiriöksi. R keskittyi hienosti tekemiseen. Tehtiin vähän istumista ja maahanmenoja, joista vuoroin nami-, vuoroin leikkipalkka. Nopeita maahanmenoa, hienoa! Ja istumiset myös ripeitä. Leikkiä aina sopivissa väleissä.

Sitten Soile tuli meille “henkilöryhmäksi”, Ramona piti hienosti kontaktia. Sitten pari ohjatun suuntaa, hienosti menivät nämäkin. Sitten otettiin pari ruutuun lähetystä, ruudussa odotti namikippo. Lopuksi luoksetulo, Soile piti penskaa, joka tuli vauhdilla. Ja vikaksi R toi mulle Soilen lapasen, josta iso palkka.

Hyvä treeni molemmilla!