Maanantaina käytiin Lilin kanssa pitkästä aikaa juoksemassa. Juostiin lähinnä Painiityssä ym., L vapaana. Niiiin paljon kivempaa juosta, kun koira vapaana. Ja Lili nautti selvästi ja totteli täydellisesti. Jaksoin juosta ihan OK, oli tosi kiva (väsynyt) olo lenkin jälkeen. Koko illan oli tosi kökkö keli - paitsi ihme kyllä meidän lenkin ajan. Simo lenkitti Ramonan ennen bänditreenejä ja mä sitten naksuilin molempien kanssa illalla. Oli tarkoitus mennä molempien kanssa vähän tottistelemaan, mutta laiskuus voitti, kun sää oli niin kehno. Hyi mua.

Ramonan kanssa kontaktia, istumista, esineeseen tarttumista. Lopuksi kahden lelun leikkiä. Tykkää kovasti tekemisestä. Maahanmeno on ripeä, paljon nopeampi kuin Lilillä - jolle me tosin opetettiin koko liike aluksi väärin. Kontaktia R pitää jo tosi hyvin.

Tiistaina käytiin Ramonan kanssa Uusiksessa lenkki kaksin, Simo lenkitti Lilin. Ramonan kanssa kiva lenkki, naksuilin välillä kontaktista, luoksekutsuja otettiin myös. Lenkin lopuksi Simo tuli paukuttamaan Ramonan tietämättä meille, etäisyyttä ehkä 30 m, vähän puita välissä mutta tosi selvästi paukku kuului. Ei mitään reaktiota Ramonalta, söi vimmalla sapuskaansa. Otettiin Lilille abaut samaan paikkaan ja samalla etäisyydellä paukkuja pari, etsi nameja paukun ajan, ei mitään reaktiota. Tosi hyvä!

Lilille myös vähän tokoilua ennen kotiin lähtöä. Paikkamakuuta: lyhyitä pätkiä, hyvästä kontaktista naksu ja palkka. Ihan jees meni, teen lyhyillä pätkillä, jotta kontakti pysyy hyvänä ja L rauhallisena. Ruutua: ei tajunnut taas ekaksi yhtään. Hohhoijaa. Juoksi ruutuun päin mutta jäi ihmettelemään jotakin. Uusi yritys, Simo kävi näyttämässä kosketusalustaa. Onnasi. Näitä muutama toisto. Luoksetulon pysäytyksiä: Lilitänne käskynä ja pallon heittoalakautta ja Pysy-käsky. Tätä ei oo tehty pitkään aikaan, täytyy nyt ottaa säännöllisesti ohjelmaan.

Keskiviikkona vietettiin Lilin kanssa ilta EPK:n BH-kokeessa töissä. Ennen sitä kävin sen kanssa pikatokot. Paikkamakuuta: lyhyitä pätkiä, hyvästä kontaktista palkka. Lopuksi otin pari satsia niin, että menin piiloon. Maksimissaan 10 s piilossa, hyvin meni. Ruutua: samoin sävelin kuin tiistaina. Meni paremmin. Pari vikaa kertaa jo ilman alustaa ja hyvin meni. Tosin: kun L ei etsinyt alustaa vaan hiffasi sen, että ideana on vaan ruutuun meneminen, se jäi aika lähelle ruudun etureunaa. Täytyy olla tarkkana, että ei palkkaa, jos hiemankin ruudun ulkopuolella. Luoksetulon pysäytyksiä, samat sävelet kuin Läpijuoksuja täytyy tuolle ottaa paljon, ennakoi tosi äkkiä.

BH-kokeessa oltiin Lilin kanssa kaupunkiosuudessa häiriöinä. Hienosti tyttö teki työnsä. Oli tosi kiltisti, ei välittänyt tippaakaan muista koirista. Teki neiti vahtijalle muutenkin tuo tilanne hyvää, kun oli pimeää ja paljon ihmisiä vilisti. Vähän kävi touhu Lilistä tylsäksi lopussa mutta hienosti teki. Lopuksi otin muutaman luoksetulon parin metrin etäisyydeltä narupallopalkalla. Aivan loistavia: täysin tiiviisti suoraan eteen ja lujaa. Hienoa Lili :-)

Simo ja Ramona kävivät Harrilla, Ramona tapasi Eppu-labbiksen ja Leevi-mäykyn, Leevin kanssa kunnon leikit. Simo kävi Ramonan kanssa myös Perkkaalla meitä moikkaamassa kokeessa. Tyttö ei ollut moksiskaan ihmisistä, moni kävi pientä ihastelemassa. Simo & Ramo naksuilua illalla.

Ramonalla hampaat vaihtuu, etupalikat on jo vaihtuneet, kulmurit vähän heiluvat. Ei varmaan kestä kauaa, että nekin vaihtuu. Turkissa on selässä ja hännässä jo pentukarva vaihtunut. Voi itku, pienestä tulee iso... :-)

Leena