Liltsun kanssa taas pe aamulla juoksemassa. Ei märän vuoksi menty Painiittyyn vaan tylsästi remmijuoksut mutta nätisti Lili juoksi. Rampsun kanssa ip lenkki Mäkkylän kallioilla. Kiltisti tyttö menee lenkillä, tutkii omiaan mutta pitää koko ajan silmällä meikäläistä. Illalla Kati, Lissu ja Lanu tuli meillä vähän siemailemaan viiniä. Rampsu ei juuri tyttöjä moikkaillut - oli parempaa tekemistä, kun hää oli just saanut luun :-) Simo oli työkaverinsa karonkassa, joten vein koirat yksin aamulla ja illalla. Tätä ei siis olla kauheesti harrastettu mutta ilta-/yölenkki meni hyvin. Aamulla sitten Lili sai pöhinähepulit heti alkuunsa, kun naapuritalon pikkupojat juoksivat Ramonaa moikkaamaan. Lilihän on jonkin aikaa säikkynyt kouluikäisiä poikia, haukkuu aina naapuritalon pojat. Ärsyttävä homma. No, aamulenkki oli sitten yhtä pöhinää, kun molemmille jäi päälle vahtiminen. Hoh hoijaa.

Lilin kanssa käytiin lauantaina Agryn hallittavuustestissä, jotta päästäisiin agilityn alkeiskurssille. Hyvin kaiketi meni, ens viikolla kuullaan, päästäänkö mukaan. Kurssi on marraskuun alusta kerran viikossa kymmenen kertaa. Se järkätään Konalassa, joten olis lähelläkin. Mietin, että ajankohta olis ihanteellinen, kun talvella muut treenit kuitenkin vähänee. Kattellaan.

Tänään su olikin sitten paljon kaikenlaista treeniä. Ekaksi Simo meni molempien kanssa jälkitreeneihin. Ramolla n. 30-40 m jälki. Nameja joka askeleella. Otti melkeinpä kaikki karkit, tosi rauhallisesti ja tarkasti jäljesti. Lilillä yli kilsan jälki, maasto melko hankala (suota, kalliota ym), paljon harhajälkiä, koska oli sienestäjiä ym. hirveesti, ei juuri kulmia. Viisi keppiä, neljä nosti. Teki tosi hyvin hommia. Mm. melkeinpä sienestäjän jalkojen päältä eli ihan jäljen vieressä sienestäjä, ei häirinnyt Lilin keskittymistä lainkaan.

Jäljeltä suoraan viestitreeneihin. Tehtiin helpohko treeni Lilille. Samaan aikaan juoksi neljä koiraa. Juoksutettiin koiria viisi pätkää, Lili juoksi ongelmitta. B-piste siirtyi joka kerta jonkin verran eteenpäin, Liliä ei häirinnyt. Odottelussa oli vähän pilli nenässä, ei kuitenkaan pahin mahdollinen. Treenin jälkeen paukut, matkaa ehkä 30 m., ampuja-Simo näkyvillä. Etsi nameja, ei mitään reaktiota.

Rampsullekin pieni viestitreeni eli juoksutettiin pari kertaa edes takaisin ihan pienellä matkalla. Hienosti pieni tyttö juoksi innolla ja iloisesti :-) Rampsulle samoin paukut, vähän lyhyempi etäisyys kuin Lilillä, hienosti meni, ei mitään reaktiota.

Ja vielä treenaus jatkui: Lilin kanssa Purinalla tokoilemassa. Ekaksi ruutua. Samoilla sävelillä kuin aiemmin. Lopuksi pari ilman alustaa, meni ihan OK, Lili tosin meinaa alkaa ennakoimaan tässä eli jää aika lailla ruudun etuosaan. Täytyy jatkossa laittaa alusta tarpeeksi taakse ja palkata aina tarkasti vain niistä joissa L on reilusti törppien sisällä. Välissä paikkamakuuta. Aluksi meni hyvin, mutta sitten toisella puolella kenttää agilitykoirat haukkui ja piti ääntä, mikä selvästi oli Lilille liiaksi häiriöksi. Piippasi ja kurkotteli kaulaansa. Palkkasin vain rauhallisista ja hiljaisista. No, hyvä, että saadaan häiriötreeniä täällä runsaasti.

Luoksetulon pysäytyksiä. Pallolla pysäytyksiä erilaisista asennoista, ihan OK meni. Välillä Lili on vähän pihalla tässä vielä, mutta eipä olla paljoa treenattukaan. Paikkamakuuta taas välissä. Hyppyä ja toiselle puolelle istumista. Ihan OK menee, annan istu-käskyn vasta siinä vaiheessa kun Lili toisella puolella, koska ei malta kuunnella aiemmin eikä vielä osaa istumista vaan välillä tarjoaa seisomista vanhasta tottumuksesta. Lili ajautuu helposti musta katsottunu oikealle eli kiepauttaa peppunsa sinne ja joutuu silloin hyppäämään vähän vinoon muhun päin. Eipä se tuottanut ongelmia mutta olis hyvä, jos saisin sen hyppäämään keskelle. Lopuksi uudemman kerran ruutua. Otin vähän liian monta toistoa. Lopuksi pari seuruupätkää palkkana riehut narupallon kanssa. Tosi hienosti meni, hyvä kontakti ja hyvä asentokin, ei juuri edistänyt eikä poikittanut.

Tokot jatkossa:
- Ruudussa ei liikaa toistoja. Treenaa usein mutta ei liian kauan kerrallaan.
- Paikkamakuuta paljon, erilaisissa paikoissa ja eripituisia pätkiä.
- Luoksetulon pysätytyksiä lenkillä!

Leena