Ramonan kanssa hakutreenit Histassa. Koko iltapäivän satoi kaatamalla mutta treenien aikaan onneksi ei. Märkää kuitenkin oli, ihan kivasti tuuli. Haukutettiin R keskilinjalla aluksi. Eka Kati: R aloitti haukun saman tien, kun Kati kävi kyykkyyn. Muutaman haukun sarjoja. Sitten vaihdettiin Pauliina ukoksi, P meni muutaman metrin päähän ja lähetin siitä. Hyvin haukkui.

Ukkoja kaksi. Eka käytiin viidestä kympistä hakemassa ukosta hajua. Neiti Vähäeleinen oli taas aika vaikeasti luettavissa mutta kun palattiin takaisin keskilinjalle, tiesi kyllä tarkkaan, mitä oltiin tekemässä ja missä se ukko oli. Lähti vauhdilla ja suora pisto ukolle. Maasto oli silleen haastava, että n. 25-30:ssä kallio nousi muutaman metrin eli ei nähnyt koiran touhua keskilinjalta. Toisaalta koirakaan ei saanut tukea musta.

Toka ukko olikin sitten ekaa kertaa valmis. Virittelin hetken ja lähetys. Irtosi hyvin ja upposi ehkä reiluun 30:iin mutta sitten kaarsi vähän vasemmalle ja palasi takaisinpäin. Usko ei siis ihan riittänyt ekalla. Otin pari metriä keskilinjalta kohti ukkoa ja lähetin uudestaan. Nyt upposi hienosti, suora pisto ukolle. Hyvä Rampe! Leikitin nyt R:n itse tokan ukon jälkeen, leikki merkkinä siis siitä, että hommat pulkassa. Aiemmin maalimies on leikittänyt ja silloin R on helposti halunnut selvästi jatkaa etsimistä. Nyt malttoi lopettaa ja pelattiin jonkun aikaa keskenämme. R oli kivasti kuulolla koko treenin ajan ja oli ollut siivosti ukoilla.

Nyt on kolmen viikon tauko treeneistä. Sen jälkeen samanlaista treeniä kuin tänään: eka hajunhaulla ja toka valmis/valmiita. Vähän tuulestakin riippuen tietty. Haukutusta jatketaan tauon aikana, Katin mielestä lupaavasti haukkuu.

Lili ja Simppa normilenkillä, tokoilivat vähän myös, lähinnä kaukoja. Istu-seiso-istu teettää nyt eniten työtä, persus meinaa vähän liikkua eteenpäin. Täytyy vaan tehdä helppoa namiapuhissitreeniä, eiköhän se siitä.

***
Kattelin vähän tokon ja jäljen kisakalentereita Lilille. Syyskuussa koitetaan päästä jälkikokeeseen ja marraskuussa toko-voihin. Hetkisen mietin, että pitäisikö koittaa R:n kanssa jo loppusyksystä toko aloon, mutta ei viiti turhaan kiirehtiä. Ehtiihän tuota.