Mäkkylän kalliolla lenkillä koko lauma. Tai lenkkeiltyä tuli itse asiassa vähän niukanlaisesti, koska hävitettiin yksi kapula hankeen. Simo yritti heittää kapulan polulle, mutta ei, hankeen se solahti ja sieltä sitä sitten etsittiin ainakin vartti. Löytyi lopulta ja sittenhän se oli tietysti ekstrakiva koirien mielestä. Rampekin suorastaan raastoi sitä Simon kädestä ja oli niin polleeta että.

 

Tiinan ja Tintin kanssa Vermossa tottista, vaikka pakkasta oli taas vaihteeksi riittävästi (auton mittari -16 kun lähdettiin kotia). Ravit taustalla, joten hyvää häiriötä kuuluttajamiehen mokelluksesta ym.

 

Ramolle ensin avotokon nouto käskytyksellä. Hyvä muuten, mutta hiiiidas palautus (ravilla). Kuten arvelin että kävisi. Tehtiin sitten palautusvauhtia muutama treeni siten, että jätin koiran n. metrin päähän kapulasta ja itse poistuin koiran selän taakse ikään kuin. Siitä nouto. Pari ekaa oli ihan OK, laukalla tuli muttei täpöllä. Taisin toisella näistä ainakin juosta hetken karkuun ja kääntyä ottamaan kapulan koiralta sen tullessa. Sitten vika siten, että juoksin haneen kunnes koira sai kiinni. Tämä pelitti hyvin ja tuli nyt täpöllä. Näitä siis jatketaan. Tasapainottelua tuo nouto: jos haetaan liikaa vauhtia, alkaa varastaa kapulalle. Jos rauhoitellaan, vauhti kärsii. Noh, eipä ole helppoa ja tylsää ainakaan, ohjaajalle siis. Voisin myös unohtaa luovutusasennot hetkeksi, jotta en ainakaan painosta koiraa sillä.

 

Sitten tehtiin tunnari, joka oli aika bueno. Vähensin nyt väärien määrää siten, että niitä taisi olla 5–6. Muutama jarrunamppa rykelmän edessä, oma reilusti rykelmässä mutta reunassa. Hyvä Är! Kotipihalla tehtiin vielä taas samanlainen, oli oikein hyvä sekin.

 

Lopuksi leikittiin. Olin hakenut Murresta pari uutta narupalloa, jotka siis a) olivat täysin samannäköiset ja b) tuoreet eli siis kumpaakaan ei oltu mälvätty kivemmaksi. Oli vaan ohjaajalla aluksi lievähköjä ongelmia löytää treeniliivin taskusta oikeita palloja… Kun ne saatiin paikallistettua, niin R leikki hyvin.

R autoon ja treenien lopuksi vielä haukkumaan. Viisi sarjaa, lyhyehköjä kaikki. Tiina kahdesti, Tintti kolmesti. Hyvin haukkui, vikalla tosin harmillisesti vähän pätki.