Tänään Lili ja Simppa lenkkeilivät, S fillarilla. Hyvin oli mennyt, noin 5 km pituinen lenkki. Lili juoksi tosi kivasti koko matkan, lenkki kesti ehkä kokonaisuudessaan 40 min.

Rampen kanssa käytiin vähän tottistelemassa ja voi toope mua. Oon laistanut nyt treenien suunnittelussa viime kerrat pahasti, ja se näkyy mun touhuissa. Nyt taas roti tähän, ei järkee mennä kentälle säheltämään mitä sattuu .

No, ihan OK kuitenkin sujui. Tehtiin aika lailla perusjuttuja: pepputreeniä, perusasentoja, lyhyitä ja muutama pidempi seuruu. Havaitsin käyttäväni vielä paljon namiapua sivuilletuloissa, sitä pitää nyt alkaa vähentää. R varmasti osaa sivulletuloja jo ilman apuakin, täytyy tehdä hommasta vähän haastavampaa vähentämällä apuja. Oon kai siinä namissa ollut kiinni sen vuoksi, että haluan perusasennon pysyvän oikeesti oikeessa kohdassa eikä lähtevän seilaamaan eteenpäin, mitä tuo välillä yrittää. Seuruussa treenailtiin käännöksiä oikealle, taisivat olla aika jees, täytyypä pyytää Simppa silmiksi noiden suhteen lähiaikoina. Pariin otteeseen palkkasin seuruusta pallolla, oli mieluisa juttu.

Muutama eteenistuminen, jotka oli tosi hyviä, en viitsinyt hinkata tylsäksi. Paikkamakuu, jossa tyyppi lähti mun luokse! Siis luuli selvästi, että luoksetulo oli kyseessä. Tein niin, että käveltyäni etäisyydelle pyörin muutaman kerran ympäri (vähäsen aikaa selkä koiraan päin), kun käännyin koiraan päin ja naks, R lähti iloisena ja kovaa mua kohti. Pöh siihen, mutta pakko oli mennä palkkaamaan, kun naksu kävi... Laitoin sen maahan ja palkkasin siitä. Huoh. Jatketaan treeniä, noita kääntymisiä näköjään pitää tehdä.

Istumiset oli tänään vaikeita! Tarjosi ekana maahanmenoja ja seisomistakin, kunnes vähitellen meni jakeluun. Hassua, istuminen on viime aikoina ollut varma ja nopea liike. Kapula oli sen sijaan kiva ja neiti oli hyvä! Otettiin ihan luovutusasentoja ja kapulan nostamista ja kantamista, no problem. Koitin opettaa R:lle myös sitä, että se saa kohti juostessaan pudottaa kapula Kiitoksesta; tässä siis ideana, että saisi palautukseen lisävauhtia sillä, että pallo lentää Ramon juoksusuuntaan. Oli kuitenkin vaikeeta! Neiti ei millään olisi halunnut irrottaa kapulasta, tuli mun luokse asti pysähtyi siihen kapula suussa, katteli mua ihmeissään ja ehkä kolmannella Kiitoksella pullautti kapulan suustaan ja juoksi pallolle. Tein sitten niin, että jätin R:n kapula suussa istumaan, kutsuin luo (Nouda) ja iso namppapalkka. Tää toimi. R selvästi yhdisti tuon luoksetuloon, jossa se tulee vauhdilla, ja lähti kuin tykin suusta. Hyvä homma, näitä jatketaan.

Loppuun pari luoksetuloa ja palloleikkiä. Pallo on nyt ylitse muiden: koitin patukkaleikkiä väliin mutta neiti pudisteli päätään: "missä on mun pallo?" No, pallolla sitten. Hassu tyttö, kotimatkalla patukkaleikki sujui taas hienosti. Täytyypä siis tehdä niin, että patukka tulee esiin treenissä ennen palloa, jos patukkaa haluaa käyttää.

***

Tyttöjen välistä rakkautta puolin ja toisin vähemmän parina viime päivänä, hyvä niin. Meidän kaveri Jenni, joka on ollut viimeisen vuoden Australiassa, kävi Tuukan kanssa illalla meillä. Simo oli kertonut Jennille, että Ramona on vähän sosiaalisempi tapaus kuin Lili. Kun tultiin Rampen kanssa illalla kotiin, Jenni oli meillä ja Rampe juoksi kutakuinkin suoraan sohvalle Jennin syliin rapsutettavaksi :-)