Eilen tottis olisi voinut mennä paremminkin. Pääasiassa mun osalta siis. Aluksi otettiin liikkeestä seisomaan jäämistä, meni aika hyvin. L tajusi heti, mistä on kyse ja pysähtyi nopsasti. Hyvä! Liike on nopein silloin, kun L tulee mun rinnalla. Hitaampi, kun L tulee mua kohti. Ymmärrettävää.

Paikkamakuu. Kaksi kertaa paikkamakuu ryhmässä. Eka meni hyvin. Lili oli reunimmaisena. Vein puolivälissä Lilin taakse pienen ruokakipon. Ajattelin, että näin se jaksaisi pitää paremmin kontaktia. Jaksoikin aika hyvin, mutta ei ollut pahasti ongelmaa ennen kipon viemistäkään. Vieressä ollut Rusina-holsku ryömi puolen metrin verran eteenpäin, Lili pysyi. Toinen paikkamakuu eri paikassa, Lili keskellä. L oli alusta asti levottomampi. Nousi puolivälissä istumaan, kun oli selkä siihen päin. Muistelin, että se on aiemminkin noussut vähän yllättäen just silloin, kun oon ollut selkä siihen päin. Sitä pitää siis alkaa treenata enemmän. Olis ehkä pitänyt vaan käskeä se uudestaan maahan, mutta menin sen luo ja laitoin sen maahan. Pysyi kuitenkin tämän jälkeen hyvin, vaikka Kati meni Ritun kanssa metrin päästä ohi. Vähän peppu tutisi, mutta ei noussut. Isot kehut. Harmitti tämä istumaan nouseminen, mutta kai näitä täytyy joskus sattua. Otin sitten illalla ruoan yhteydessä niin, että laitoin L:n maahan ja makuutin sitä ruuan annostelun ajan ja sen jälkeen vielä pari minsaa. Olin melkein koko ajan selin ja kehuin, kun oli hiljaa ja katsoi muhun päin. Vapautin sen myös syömään selkä siihen päin.

Muutamia seuraamisia välissä. Meni ymmärtääkseni hyvin, mutta L poikitti aavistuksen. Tätä ei kuitenkaan tapahdu mun mielestä läheskään aina, vaan erityisesti jos L on tosi innoissaan tai kiihtynyt häiriön vuoksi. Täytyy kuitenkin kiinnittää tähän huomiota.

Hyppy. Meni hyvin. L tietää jo sen, että sen kuuluu jäädä seisomaan esteen toiselle puolelle. L hyppää innolla ja nätisti yli. Kääntyy muhun päin hypyn jälkeen. Mutta ongelma: L haukahtaa melkein joka kerta juuri esteen ylittäessään. Tästä pitäis koittaa päästä eroon. Toimiskohan se, että heittäis namin toiselle puolelle sitä odottamaan? Tällä ei siis loppuasentoa saa kohdalleen, mutta ehkä tuosta haukkumisesta eroon. Pieni juttu on myös se, että se asettuu musta katsoen vähän esteen oikealle puolelle. Tämä johtuu varmaan siitä, että oon vienyt sille palkan varmaan useammin sitä kautta. No nyt täytyy viedä vasurin kautta välillä myös.

Kapulan pitoa. Meni paremmin kuin aiemmin on mennyt häiriön alla. Kotona L jo pitää hyvin, mutta häiriön alla oli viimeksi vaikea keskittyä pitämään kapulaa pureksimatta. Nyt se meni hyvin. Haetutin myös kapulan pari kertaa ihan läheltä, mutta nämä eivät menneet niin hyvin. L oli tuossa vaiheessa treenannut liian kauan eli mun moka.

Treeni oli siis taas liian pitkä. Loppuvaiheessa Lililtä alkoi keskittyminen pettää ja tämän huomasi ihan selvästi. L alkoi kuikuilla toisia koiria eikä ollut meistä niin kiinnostunut (Simo mukana). En tajua, mikä siinä on, etten osaa lopettaa ajoissa. Vaikka tiedän tän hyvin, venyy treeni silti melkein aina liian pitkäksi. Peiliin pitäisi siis katsoa ja tiukasti!

Leena