Agikurssi jatkui tänään - mentiin Raran kanssa, kun Lili saikulla. Taas tuntui tosi ikävältä jättää L kotiin. Se oli muutenkin tänään selvästi pirteämpi ja tekohaluja olisi selvästi ollut.

Ramonasta huomaa, että on vähän teini-ikä päällä: muut koirat kiinnostivat enemmän kuin aiemmin. Nätisti tyttö kyllä oli mutta huomasi, että muita koiria olisi ollut kiva päästä moikkaamaan. Tämä siis niinä hetkinä, kun oltiin kentän laidalla lepäilemässä ja seuraamassa, kun muut tekivät. Kun R pääsi itse hommiin, keskittyä hienosti tekemiseen. Ei tietystikään tehty Raran kanssa läheskään kaikkea mitä muut, mutta jotakin kuitenkin. Ja ihan pelkkä treenitilassa oleminen oli varmasti tässä vaiheessa hyvää treeniä.

Jotakin kuitenkin siis tehtiin. Keppejä mentiin joitakin kertoja, aika kivasti meni, R vaan veti tästä vähän kiekkoja eli kivaa oli. Putkea ja pussia mentiin myös, hienosti meni. Putki on edelleen ihan kamalan kiva Raran mielestä. Ja taas kerran täytyy todeta: on se NOPEE. Mulla ei oo toivoakaan ehtiä putken toiseen päähän ennen sitä, tyttö tulee mua iloisena puolivälissä vastaan putken jo mentyään. Ja kaikessa muussakin vauhtia on ihan hirveesti. Tuntee ittensä tosi kömpelöksi ja hitaaksi tuon salaman rinnalla.

A-este mentiin pariin otteeseen, samoin puomi, ei mitään ongelmia. R malttaa mennä namikäden tahtiin yllättävän hyvin, ajattelin, että sillä olisi kovempi kiire tässäkin. Pöydällä käytiin, siinä R odotti hienosti. Muutama este hypättiin ilman rimoja.

Lopuksi tehtiin kädellä ohjaamisharjoituksia ilman esteitä. Eli koira toisella sivulla ja siitä koira "heitetään" ohjaavalla kädellä toiselle puolelle. Tätä molemmin puolin ja sitten sitä, että koira ohjataan samalla sivulla itsensä ympäri ikään kuin. Ihan kivasti sujuivat nämäkin. Tiina tsekkasi Raran hampaat jossakin välissä, vähän oli neidillä virtaa tässä vaiheessa liikaa mutta antoi katsoa hampaat kuitenkin ihan OK.

Oltiin laina-autolla liikenteessä ja käytiin palauttamassa auto treenien jälkeen. Ramona hauskuutti mun vanhempia pelkällä olemassaolollaan. Koirattomat ä&i ovat niin myytyjä tuon ilopillerin touhuista ja olemuksesta, eikä ihme :-)