La käytiin vaan peruslenkki Histassa ja ampumiset molemmille. Kunnon hipat tytöillä :-) Ampumiset: etäisyyttä ehkä 20 m, Simo ampui. Lili etsi nameja, R söi ip-ruokaansa. Vähän oli jo hämärää kun ammuttiin mutta ei tuntunut haittaavan.

Tänään käytiin Hannan ja Keijon kanssa ottamassa viesti- ja esinetreenit Histassa. Ekaksi viestiä. Lähdettiin Hannan kanssa koirien kera B-pisteelle. Mentiin sähkölinjaa vasemmalle. Eka lähetys, Lili ekana, ei onnannut. Lähti täysillä ja juoksi täysillä noin parin kymmenen metrin päähän mutta pysähtyi kuin seinään vähän leveämmän ojan luo ja haukahti ja juoksi täysillä mun luo. Uusi lähetys, vähäsen ennen sitä hetsasin Missä Simo ym. ja nyt lähti tosi hyvin ja juoksi ongelmitta perille. Siirryttiin tässä välissä Hannan kanssa vähän eteenpäin. Lili löysi meidät hyvin. Siirryttiin taas koirien kanssa noin 100 m eteenpäin.

Taas Lilillä vähän ongelmia lähtemisessä. Nyt eteni vaan muutaman metrin ja jäi ihmettelemään. Kutsuin sen takaisin ja lähetin pienen kannustuksen kanssa uudestaan. Nyt lähti ongelmitta ja juoksi hienosti. Pysyttiin samassa paikassa ja Lili juoksi hienosti takaisin. Vielä yksi lähetys ja meni tosi hyvin onneksi tämä vika. Odottelut puussa kiinni menivät tällä kertaa mun päässä tosi hyvin, Lili oli käytännössä koko ajan hiljaa. Ihan ok oli ollut Simonkin päässä. Naksuilin hiljaa olemisesta, se tuntuu olevan hyvä juttu.

Rata oli tosi hyvä silleen, että koirat näki koko ajan jompi kumpi pää. Aika rankka kuitenkin, paljon ylä- ja alamäkiä. Selvästi teki hyvää treenata vähän eri tavalla. Hyvä että vaihdettiin ekana lähtijää kesken ja että siirryttiin kesken koirien kanssa. Opittiin ainakin seuraava: aina kannattaa vähän sparrata Missä Simo tms. Ja on syytä treenata eri tavalla noita siirtymisiä ym. ja just sitä, että vaihdetaan ekana lähtevää koiraa kesken kaiken.

Seuraavaksi vietiin sitten isot koirat autoon ja otettiin Rampsu ulos. Mentiin tallaamaan kaksi kaistaletta esine-etsintää varten, R juoksenteli mukana. Hanna ja Keijo meni Ramonalle piiloon, otettiin pieni hakutreeni. Kuljeskelin Ramon kanssa maalimiehen lähellä ja annoin Ramon saada ilmasta hajun. Molemmat olivat kiertäneet piiloille silleen, että R ei saanut jälkeä. Hienosti löysi maalimiehet ja meni innolla niiden luokse. Palkaksi sai aamusapuskat.

Sitten Lili ja Ekko esineitä etsimään. Ekko teki ensin eli Lilillä oli ruudussa Ekon ja Ramon hajut. Lilillä oli ekalla kaistaleella (ehkä max 10 m leveä, vähintään 50 m syvä) kaksi vierasta esinettä, jääkiekko ja sormikas rullalla. Vähän haahusi ehkä mutta ei huono. Palkan sai vasta toisesta esineestä, kissanruokaa palkkana. Toisella kaistaleella yksi esine, josta palkka. Eteni toisella kaistaleella paremmin taakse, tässäkin haahuamista vähän, ihan OK kuitenkin. Ja oikeestaan tosi hyvin meni siihen nähden, että ei oltu pitkään aikaan tehty tätä.

Lopuksi vielä paukut kaikille kolmelle erikseen. Molemmilla etäisyyttä 15-20 m, muuten samat sävelet kuin eilen.

Leena