Tänään ardientelaisten kanssa treenaamassa Luukissa. Mukana Soile & Tito, Laura, Hara & Miki, Juha & Kerkko ja Pipsa, Fresco & Musti. Ekaksi mentiin Halkolammelle hakua. Lilille ei maastotreeniä, joten otin sen mukaan tallaamaan.

Ramolle eka hajuhaku liinassa, Soile ukkona. Ei palattu ihan keskilinjalle lähetystä varten, jotta ei tyssäisi kumpareeseen, joka heti keskilinjalta oikealle. Hyvin irtosi ja oli rennosti Soilella. Toisella puolella Pipsa piilossa, suora lähetys. Irtosi hyvin mutta ei edennyt parissa kympissä olleen kumpareen yli vaan lähti kumpareen (ja keskilinjan) suuntaisesti etenemään. Kutsuin pois ja pari askelta ukolle päin ja uusi lähetys. Nyt irtosi ja upposi ja oli reipas ukolla. Sitten vielä Soile valmiina piilossa. Nyt R upposi hyvin kumpareesta huolimatta mutta mä hölmö lähetin sen vinoon eikä ukkoa löytynyt ekalla. Uusi lähetys oikeaan suuntaan ja johan toimi.

Haukutettiin vielä lopuksi, Soile ukkona. Pari palkkausta aloituksesta, seuraavaksi ehkä reilu kymppi.

Selvästi R:llä ei vielä kantti riitä, jos maastossa enemmän kumparetta. Täytyy muistaa jatkossa. Muutoin R oli selvästi reippaampi kuin leirillä, hyvähyvä. Soile leikitti lopuksi; havaittiin taas, että narupallon saalitus on jees mutta vetäminen (etenkään vieraan kanssa) laskee vähän. Muistetaan ens kerralla.

Sitten porukka vähän harveni ja mentiin Luukin kentälle tottista. Lili pääsi ekana hommiin, samaan aikaan kentällä Tito ja Miki. Vähän seuraamista (piti pari kertaa vilkuilla mitä muut teki, muuten hyvä) ja jäävät. Istuminen ja maahanmeno kunnossa, seisomisessa tarjosi ekana muutaman kerran istumista. Alkoi sitten sekin sujua.

2 kg:n nouto Titon kapulalla. Aika jees (mä en tosin osaa heittää!), toi ravin ja laukan sekoituksella. Jätin vielä Lilin kapula suussa istumaan ja siitä tuonti. Parempi vauhti näin. Hyppy- ja estenoudot omalla kapulalla, ei moittimista. A:lta toi hivenen vinoon tosin.

Lyhyt paikkamakuu kun Miki otti estenoudot, hyvin pysyi. Tosin ääntä tuli siinä vaiheessa kun kävin viemässä eteenmenopatukan kentän päähän. Tehtiin jääviä lisää väliin ja sitten eteenmeno. Kaarsi ihan vähän vasemmalta hyvällä vauhdilla mutta ei löytänyt lelua. Kutsuin takaisin ja kävin lelulla ja uusi lähetys. Nyt onnasi. Tehtiin vähän jotakin välissä, Laura vei patukan salaa. Oikein hyvin meni. Täytyypä ottaa maahanmeno jossakin vaiheessa taas mukaan. Paukut lopuksi, Lili söi, hyvin meni.

Sitten Rara. Pikkukoira olisi halunnut näyttää Haralle kaapin paikan heti alkuunsa, kun käveltiin kentälle. Kentällä keskittyi hienosti vaan meikäläiseen. Vähän seuruuta, aika hyvin meni. Narupallopalkka, mun pitää itse treenata tätä ilman koiraa! Oon niin hidas... Liikkeestä seisomista, R:kin tarjosi istumista alkuun. Alkoi sekin sitten sujua, kun tehtiin helppoja.

Hyppyeste mentiin pari kertaa (yläosa irrotettuna), alkaa tekniikka olla selvästi parempi. Ja kylläpä menee helpon ja ilmavan näköisesti nuo hypyt. Laura ja Hara teki muuten tokon hyppy + seisoa, mekin voitaisiin tuota alkaa vähitellen. A-esteen R meni nyt ekaa kertaa jyrkällä, ei ongelmia. Nouto tehtiin myös, oikein hienosti meni.

Liikkeestä maa ja luoksetulo. Nopeasti maahan ja hienosti malttoi jäädä odottamaan, mutta Hara halusi vähän tulla moikkaamaan ja sitten oli pakko nousta ja tulla mua kohti Harasta ällööntyneenä ;-) Uusi yritys meni hienosti. Namiavulla eteenistumaan. Toinen vauhtiluoksetulo heti perään.

Paikkamakuu, vajaa pari minsaa, Hara teki aika lähellä hommia. Itse olin vähän puoliksi kääntyneenä selkä koiraan päin. Ihanan rauhassa se makaa, Lilillä olis paljon opittavaa pieneltä tässä.

Eteenmeno narupallolle. Oon tainnut tehdä aina sapuskapurkille mutta tää palkka oli vähintään yhtä hyvä. Paukut lopuksi, R söi, eikä reagoinut. Täytyy nyt oikeesti alkaa vähän vaikeuttaa tuota, koska syödessä ei reaktiota kyllä todella tule.

Autolle kävellessä Haraa olikin sitten kiva kiusata, toinen kun oli narussa ja R irti.