Simo tuli tänään ekana töistä kotiin ja olkkarin lattialla oli haiseva läjä odottamassa. Koirat saivat eilen iltaruuaksi peuran kylkiluut ja siinä oli ilmeisesti Rampelle vähän liikaa syötävää. Vatsa oli kuralla, kun pääsi ulos. Muuten kuitenkin normireipasta menoa lenkillä, joten tottista tekemään. Vain kymmenisen pakkasta mutta mentiin silti taas MM:n parkkihalliin. Siellä on pari astetta ulkoilmaa lämpimämpi eikä tietty tuulta eikä lumipyryä.

 

Lilille ensin taas imuttelun tyyppistä, hyvin haki paikkaa riittävän takaa. Eikä päästänyt ääniä! Sitten liikkeestä seisomista. Oiken hyviä tänään. Ensin kävelystä, vika juoksusta. Hyvä L!

 

Lopuksi 2 kg:n nouto. Meinasi varastaa! Hain kapulan takaisin ja avitin nampalla ja uusi heitto. Nyt malttoi odottaa ja palkkasin siitä. Ja sitten nouto, joka oli muuten hyvä mutta palautti ripeällä ravilla. Niinpä yksi palautus vielä loppuun, nyt tuli laukalla ja hyvällä ilmeellä.

 

Ramolle ensin ”juoksutarkistus”. Luoksetulon stoppeja seisomaan namppaa viskelemällä, sitten yksi kokeenomaisesti (N käskytti). Vähän huojahti Nooran iloisesta Käsky-hihkaisusta mutta ei lähtenyt. Sitten tehtiin samanlainen läpijuoksuna. Vauhti oli ekalla melko hidas. Laukalla tulee mutta tosiaan tietää pysäytyksen tulevan. Vielä pari nampanhettoa ja seisahduksesta Nooran iloinen ”Käsky!”.

 

Avo-kaukot ilman lämmittelyjä kokeenomaisesti. Noora heilui vieressä. Tosi hyvin R keskittyi tekemiseen ja teki ripeästi ja oikein. Bueno! Jännitteitä treenattiin myös, perusasennossa ihan, Noora naksutteli koiran reaktiosta.

 

Tunnari. Rykelmä vääriä ja oma aika lähellä. Tosi hyvin teki ja toi varmasti oman. Vähän maisteli kyllä kapulaa paluussa. Sitten Iineksen kapulan nosto, joka oli tosi ripeä. Ei taida ällöttää Iin kapula enää.. Sitten omalla kapulalla vain tuonti, jolla oli tarkoitus hakea ripeyttä. Ei ollut mikään mahtinopea todellakaan mutta en vaatinut parempaa, koska alusta on sen verran liukas.

 

Ja sitten toinen tunnari, mikä ei ollut hyvä idea. Liikaa intoa ja kiire ja toi kahdesti väärän. Puuuh. Pitipähän taas hinkata… Voi raivo. No, helpotettiin vähän eli väärät vähän kauemmas omasta. Nytkin oli vähän hätäinen ja maistoi väärää mutta jatkoi hommia ja nosti oman. Tästä palkka vaikka ei ollut mikään täydellinen suoritus. Ehkä tästä nyt taas muistaisi, että tuota liikettä ainakaan ei parane toistaa turhaan. Loppuun pikkuseuruu ja siitä vapautus repulle, jossa iltasapuska palkkana.