Eilen aamupäivällä Ramon kanssa pikatottikset matkalla Jennille hääkoristeluja tekemään - jälleen saatiin treenata ihanassa säässä. Mulle tuli touhutessa niin lämmin, että takki pois ja hyvin tarkeni parissa paidassa ja treeniliivissä. Tänään oli eiliseen tapaan vähän jähmeetä leikkimistä. Kumma juttu. Pariin otteeseen Ramo ei meinannut tuoda mulle lelua, mitä ei oo kyllä ennen esiintynyt. Tuskin tuo kuitenkaan mitään sen ihmeellisempää on.

Petsku ja kaksoset tulivat illalla kotiin ja tytöt olivat haltioissaan Ramonasta. Joka ei ollut niin haltioissaan tytöistä. Ihan jees siis meni, mutta pari kertaa huomasi Ramon ilmeestä, kun tytöt äkkiä halasivat sitä tms., että ei ollut kaikista kivointa. Myös kissa oli aika pelottava Ramon mielestä. Aluksi sitä piti haukkua raivokkaasti, sen jälkeen R ei pariin kertaan uskaltanut tulla keittiöstä, kun Kasu kurkki portaissa. Ens kesän mökkireissuista tulee varmaan mielenkiintoisia, jos osutaan Ollin & kumppanien kanssa samaan aikaan mökille. Heillä kun on kaksi kissaa ja eläimet yöpyvät mun äidin allergian vuoksi viereisissä huoneissa mökin "sivusiivessä" = ulkoa sisään ja toisin päin liikuttaessa tulee väistämättä eläimellisiä kohtaamisia.

Tänään aamulla 4,5 h:n unien jälkeen hakutreeneihin Ramon kanssa. Ramolla kolme ukkoa. Käytiin muutaman metrin päässä hakemassa haju, jonka jälkeen vein Ramon vähän kauemmas ja lähetin. Hienosti meni. Ihan suoraan eteni ekalla ja vikalla maalimiehelle, tokalla vähän kiersi, mutta hyvin meni sekin. Vikalla ukko oli vähän hankalassa paikassa, R joutui hetken setvimään tietään ukolle, mutta ratkaisi hienosti. Maria oli taas vikana ukkona ja leikitti Raraa. Ihan kivasti leikki, tosin Marin mielestä viime kerralla vähän paremmin. Jatkossa voidaan ottaa vähän kaarella hajunhakua ja pidentää matkaa, etenkin jos tulee hyvin.

Treenien jälkeen Mäkin kautta kotiin ja kunnon päikkärit. Sitten taas treeneihin :-) Eli tokoilemaan Purinalle. Kuukauden verran enää näitä hallitreenejä jäljellä, joten täytyy nyt käyttää tehokkaasti hyödyksi. Tosin jos tää kevät etenee tähän malliin, kohta on oikeesti taas kiva treenata ulkonakin.

Otettiin perusasentoja + kontaktia ja pepputreeniä aluksi. Seuruuta en juuri uskaltanut ottaa, kun ei ollut apparia kattomassa paikkaa. Nopeita istumisia. Joitakin maahanmenoja, istu-->maa-hissiä sekä paikkamakuu. Tosi hienosti tuo pysyy, ei oo tainnut muistaakseni kertaakaan nousta makuutreenissä. *KopKopKopKop*

Liikkeestä seisomista. Ei olla tätä otettu hetkeen ja R tarjosi tietysti aluksi istumista (jota oltiin hetki sitten tehty). Alkoi kuitenkin sujua. Vois tätä nyt ottaa lähiaikoina enemmän. Tolpan kiertoa ja luoksetulon pysäytystä seisomaan. Uskomaton koissu, kun muisti heti tuon tolpan kiertämisen, vaikka ei sitä olla pitkään aikaan tehty eikä muutenkaan paljoa. Otettiin seisomista käsiavulla, naksulla ja lentävällä namilla, aika kivasti sujui tämäkin tokaksi treenikerraksi.

Yksi eteenmeno safkapurkille ja pari luoksetuloa. Oli vähän hankala jäädä odottamaan. Johtui varmaan häiriöistä, meidän kanssa samalla puolella hallia Pirjo treenasi Inan kanssa jotain kivaa = Ina piti ääntä, ja toisella puolella hallia agikoirasta myös ääntä. No, muutama kerta otettiin uusiksi odottaminen ja sitten onnasi. Huomasin yhden oman virheen: oon palkannut nyt taaksepäin maata pitkin lentävällä pallolla - ja käyttänyt viimeiset kerrat ainakin oikeaa kättä. R ennakoi jo sitä eli nyt äkkiä pallo toiseen käteen.

Tänään leikkiminen taas maistui ihan eri tavalla kuin eilen ja pe, ja leikittiinkin paljon. Olisko se oikeesti se asfaltti, jolla ei oo kiva riekkua? Hallissakin on tosin yksi pieni miinus Ramon kanssa leikkiessä, tennareilla siis: kun tennari on kovin hiekkainen, R ei mielellään ota sitä suuhun.

***

Meinasi käydä tyhmästi ja nolosti Lilin tokokokeen kanssa. Ilmosin meidät jo marraskuussa huhtikuun kokeeseen. Alkuvuonna "ollut paljon kaikenlaista", ja ryhdyin vasta loppuviikosta miettimään, että oonkohan laittanut varsinaisen ilmon menemään ja maksanut maksun. No enpä ollut. Voi prkle. No, onneksi taidettiin juuri ja juuri vielä ehtiä mukaan, poikkeuksellista joustavuutta järjestävän yhdistyksen taholta. Vois ehkä koittaa skarpata tässä seuraavalla kerralla.

Lili oli viikonloppuna mummolassa eli Simon vanhemmilla päivähoidossa, kun Simo oli töissä ja mä en jaksanut ottaa molempia koiria Jennille mukaan lauantaina + su Rampella kahdet treenit. Lili sai paljon leikitystä ja huomiota, tosi kivasti oli mennyt. Lili taitaa olla aika helppo hoitokoira, luulen sen olevan aika vieraskorea kyläillessään. Hyvä niin.